Simona Halep participă pentru a 11-a oară consecutiv pe tabloul principal de la Australian Open și va încerca să câștige primul ei titlu la Antipozi, după ce în 2018 juca finala "Openului Vesel". Australian Open a fost al doilea turneu de Mare Șlem la care Simona a reușit o calificare în finală, după Roland Garros. Românca a disputat până acum 34 de meciuri la Australian Open, având bilanț de 24 victorii și 10 înfrângeri.
Ieri, campioana noastră a ajuns la Adelaide, unde s-a reunit cu omul din spatele succeselor sale, Darren Cahill. Tehnicianul australian a vorbit la superlativ despre constănțeancă, fiind impresionat de constanța ei la cel mai înalt nivel. Din 2014, de când a pătruns în top 10 WTA, Simo nu a coborât vreodată din rândul celor mai bune jucătoare din lume.
"Simona nu a mai ieșit din top 5 în ultimii 5-6 ani. Pentru o jucătoare de înălțimea ei, care nu are o armă importantă, să rămână aici și să câștige în continuare, este ceva demn de lăudat. Nu este deloc ușor. Vezi multe jucătoare care au un an-doi buni, iar apoi coboară pentru că e foarte dificil să reziști fizic la acest nivel.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Dar Simona nu a făcut asta, a continuat să câștige și urăște să piardă. Se enervează rău când pierde, din acest motiv luptă până la ultima picătură ca să câștige", a spus Darren Cahill la emisiunea Sports Day, potrivit spotmedia.ro.

Cahill: "Sunt un nume mai mare în România decât în Australia"

Darren Cahill a vorbit și despre "fenomenul Halep" în România, unde el a ajuns să fie mult mai cunoscut decât în Australia. La Antipozi, John Cahill, tatăl său, continuă să fie numele de referință, în timp ce la noi în țară e celebru, lucru perfect de înțeles în contextul în care antrenează cea mai mare sportivă a României.
"Sunt un nume mai mare în România decât în Australia. În Australia sunt fiul lui John (n.r. un fost important jucător de fotbal australian), dar sunt mult mai fericit că în România sunt antrenorul Simonei", a explicat Darren.
România are cinci reprezentante direct acceptate pe tabloul principal la Australian Open: Simona Halep (va fi cap de serie 2), Patricia Țig, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan. Din păcate, din calificări nu a venit nicio jucătoare din urmă. Mihaela Buzărnescu este singura "tricoloră" care a disputat finala calificărilor, însă a fost învinsă după o revenire de excepție a adversarei.
Turneul de la Australian Open se va desfășura în perioada 8-21 februarie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02