Simona Halep, fostă finalistă în 2018 la Australian Open, a întâlnit-o duminică dimineață, în optimile de finală ale turneului de la Antipozi, pe poloneza Iga Swiatek, numărul 17 WTA și favorită 15. Chiar dacă învingătoarea de la Roland Garros 2020 a început mai bine şi şi-a adjudecat primul set cu 6-3, româmnca a revenit impresionant şi a întors meciul: 6-1, 6-4.

https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Tenis
Tăieri de 80% din premiile financiare! Câți bani va lua Simona Halep la Miami, în comparație cu 2019
ACUM O ORĂ

Swiatek, respect total pentru Simona Halep

Înainte de partidă, Iga a vorbit extrem de frumos de Simona şi a recunoscut că nu e favorită, constanţa şi valoarea lui Halep fiind incontestabile. Acum, a avut un discurs similar: chiar dacă mai mult ca sigur că a durut-o înfrângerea, Swiatek s-a referit la numărul doi mondial ca la o mare campioană, care e capabilă de lucruri incredibile pe teren.

"Am foarte mult respect pentru Simona, mereu are o mulţime de opţiuni în jocul său. Când ceva nu merge bine, e capabilă să schimbe, face ajustările necesare şi chiar schimbă tactica. E grozav ce reuşeşte. Aceasta e diferenţa între marile campioane şi jucătoarele mai puţin experimentate. Azi, nu am simţit că am foarte multe opţiuni de a juca împotriva ei", a spus Swiatek, citată de WTA Insider.

În direct la Eurosport, marţi, campioana noastră o va întâlni pe Serena Williams, pentru un loc în semifinale. Simona Halep, a învins-o ultima dată pe americancă în finala turneului de la Wimbledon din 2019.

În urma calificării în faza sferturilor de finală, Simona Halep poate fi recompensată cu un premiu de 525.000 de dolari australieni (336.000 de euro) şi cu 430 de puncte WTA.

O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.

Tenis
#SăptămânaCampioanelor Simona Halep, "întâmplarea" frumoasă din tenisul feminin românesc
ACUM O ZI
Tenis
Serena Williams vrea titlul major #24! Și-a luat partener de antrenament un jucător de top din ATP
IERI LA 10:14