Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Meci de poveste la Australian Open! Federer, în optimi, după o partidă incredibilă

Cristian Mihală

Actualizat 24/01/2020 la 16:53 GMT+2

Roger Federer s-a calificat în optimile de finală ale Australian Open, după o partidă maraton, poate cea mai frumoasă de la Australian Open 2020. Elvețianul s-a impus în fața lui John Millman cu 4-6, 7-6(2), 6-4, 4-6, 7-6(8) la capătul a peste 4 ore de joc.

Australian Open 2020 | Roger Federer

Credit imagine: Getty Images

După ce în primele două tururi surprizele majore aproape că au lipsit, vineri a fost ziua eliminărilor neașteptate la Australian Open. De pe tabloul feminin au părăsit competiția Serena Williams și Naomi Osaka, în timp ce la masculin Stefanos Tsitsipas, învingător la Turneul Campionilor, a fost eliminat de Raonic. Și Federer a fost la un pas să iasă, dar a revenit incredibil în super-tie-break-ul decisivului.
Învingător la Melbourne în șase rânduri (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018), Swiss Maestro a avut o prestație mai slabă decât tururile anterioare, când nu cedase set cu Johnson și Krajinovic.
Trădat de forehand, Roger a pierdut primul set, însă a avut puterea să intre în meci, adjudecându-și următoarele două manșe. În setul 4, la singura minge de break avută de numărul 47 ATP, Federer a cedat, astfel că Millman a reușit să împingă meciul în decisiv.
Trebuie spus că, dincolo de greșelile numeroase făcute de fostul lider mondial (82), adversarul, care nu a câștigat încă vreun titlu ATP, a jucat excelent. Un alt lucru care a dus la echilibrul impresionant de pe tabelă a fost serviciul al doilea al lui Federer. Elvețianul a câștigat astfel sub 50% dintre puncte.

Federer, decisiv de infarct la Australian Open

În decisiv, partida a căpătat accente dramatice. Sportivul antrenat de Hewitt a avut șansa sa, dar a dat cu piciorul la mai multe momente cheie. Mai întâi, Millman nu a reușit să își conserve breakul obținut în debut, pentru ca apoi, la 3-3, să beneficieze de două mingi de break consecutive. Federer a fost mai lucid și a revenit, iar confruntarea s-a decis în prelungirile decisivului.
În champions tie-break, australianul a început incredibil și la un moment dat a condus cu 8-4, iar totul părea jucat. Doar că "FedEx" rămâne un mare campion, indiferent de ziua prinsă: s-a concentrat incredibil și a câștigat 6 puncte la rând.
100 de victorii are acum Swiss Maestro la Australian Open, o performanță cu adevărat specială.
"A fost dificil, noroc că a fost un super-tie-break, pentru că altfel aș fi pierdut. John e un jucător excelent și foarte puțin a lipsit să fie acum în locul meu la interviu. A fost un meci incredibil și consideră că John ar fi meritat la fel de mult ca mine să câștige. Eu nu m-am simțit deloc confortabil în această partidă, dar asta și pentru că am întâlnit un adversar în mare formă. E un mare luptător și fanii au avut tot dreptul să îl susțină. Nu m-a deranjat că fanii au fost de partea lui, era normal. Știu că fanii mă respectă și mulți dintre ei mă iubesc, dar azi a jucat un australian, astfel că era firesc să fie de partea lui", a spus Federer la final.
  • Federer pierduse doar două dispute împotriva jucătorilor gazdă de la turneele de Grand Slam: în 2002, cu Agassi și în 2013 cu Tsonga.
Federer îl va întâlni în turul următor pe Marton Fucsovics, maghiarul aflat într-o formă excelentă. Acesta a produs marea surpriză a turului întâi, trecând de Shapovalov, pentru ca apoi să îi elimine în minimum de seturi pe Sinner și Tommy Paul. În condițiile în care va trece de ungur, Swiss Maestro îl va întâlni pe învingătorul disputei Sandgren/Fognini.
Totuși, judecând după cum a arătat în această partidă, e greu de crezut că Federer poate spera la mai mult de semifinale, în condițiile în care acolo va da, foarte probabil, pentru Novak Djokovic, sportiv aflat într-o formă fantastică.
2 finale ATP a reușit Millman în cariera sa, ambele pierdute. În 2018 a pierdut la Hungarian Open, pe zgură, cu Cecchinato, pentru ca anul trecut să fie învins de Djokovic la Tokyo.
Cea mai bună performanță într-un Grand Slam pentru Millman a fost sfertul de finală de la US Open, în 2018. În rest, mai ajunsese de doar trei ori în turul trei: de două ori la Wimbledon și o dată la Australian Open.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo