Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep și-a aflat adversara din turul secund de la Australian Open

Cristian Mihală

Actualizat 21/01/2020 la 14:03 GMT+2

Simona Halep Australian Open | Campioana noastră și-a aflat adversara din turul doi de la Melbourne. Simo o va întâlni pe Harriet Dart, ocupanta locului 173 mondial, într-o confruntare ce va avea loc joi, în direct pe Eurosport 1 și pe Eurosport Player.

sads

Credit imagine: Getty Images

După un meci complicat, în fața singurei jucătoare care a învins-o în 2020 pe liderul clasamentului WTA - Ashleigh Barty, Halep pare să aibă parte de o manșă secundă mai lejeră. Hart este o sportivă de regularitate, dar nu excelează la vreun capitol, astfel că Simo ar trebui să aibă o confruntare mult mai ușoară.
Sportiva din Marea Britanie nu e nici pe departe într-o formă prea bună, însă în manșa inaugurală a avut șansa unui adversar foarte slab. Misaki Doi este într-o scădere de formă evidentă, în precedentele 4 dispute până la Melbourne, japoneza fiind învinsă de fiecare dată. Ca atare, victoria lui Harriet poate surprinde doar dacă ne raportăm la clasament. Britanica a învins-o pe niponă cu 2-6, 6-4, 7-6 (6), după un decisiv cu răsturnări de situație. Dart a avut în permanență break în față, ratând și două mingi de meci, dar Doi a revenit de fiecare dată. În tie-breakul decisivului, japoneza a avut 5-1 și 6-4, dar Dart s-a impus în cele din urmă, după un adevărat roller-coaster.
Harriet Dart | Tennis | ESP Player Feature

Cine e Harriet Dart, adversara Simonei Halep din turul doi de la Australian Open

În vârstă de 23 de ani, Dart e o sportivă mai puțin cunoscută, neavând rezultate care să o recomande. Reperul carierei este turul trei la Wimbledon 2019, însă a ajuns la acea performanță mai degrabă printr-o circumstanță favorabilă.
Dart nu are vreun titlu WTA, dar a avut evoluții bune în ITF, acolo unde a jucat 10 finale. A pierdut, însă, 6 dintre ele, ultima chiar în fața unei reprezentante a României. În aprilie anul trecut, Dart se înclina în ultimul act de la Sunderland în fața Laurei Ioana Paar, scor 5-7, 6-4, 2-6.
Cel mai important succes al carierei lui Harriet în ITF a venit în 2018, când câștiga turneul de la Altenkirchen, învingând-o în finală pe Karolina Muchova, scor 7-6(5), 6-2.
Pentru Dart este a doua prezență la Australian Open. Anul trecut, ea a fost învinsă în manșa inaugurală de Maria Sharapova, cu 2-0 la seturi.
Anul acesta, pentru a ajunge pe tabloul principal la Melbourne, britanica a foset nevoită să joace în calificări. Acolo a trecut de Kostova, Gibbs și Gatto-Monticone, de fiecare dată în minimum de seturi.
Simona Halep și Harriet Dart nu s-au mai întâlnit până acum. Lucru firesc, având în vedere că englezoaica ajunge rar pe tabloul principal al competițiilor mari.
Un fapt inedit legat de Harriet e că aceasta e îndrăgostită de fotbal. Născută la Londra, Harriet e fan înfocat Arsenal, mergând pe Emirates de fiecare dată când timpul îi permite.

Traseul virtual al Simonei Halep la Australian Open 2020

  • Turul 2 - Harriet Dart
  • Turul 3 - Collins
  • Optimi - Mertens
  • Sferturi - Bencic/Sabalenka
  • Semifinale - Ka.Pliskova/Svitolina
  • Finală - Barty/Osaka
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo