Ultima semifinală a turneului masculin de la Australian Open i-a adus față în față pe rusul Daniil Medvedev (4 ATP) și pe grecul Stefanos Tsitsipas (6 ATP). Medvedev s-a calificat în finală, în trei seturi, unde îl va întâlni, duminică, pe Novak Djokovic.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Raportul întâlnirilor directe era net favorabil rusului, care conducea înaintea întâlnirii cu 5-1. Rusul a făcut un meci fără cusur în primele două seturi, servind impecabil și câștigând 31 din cele 34 de minigi jucate pe primul serviciu. El a dat nu mai puțin de 17 ași, determinându-l pe Tsitsipas să glumească la final și să spună că a avut senzația că a evoluat în compania lui Isner. Stefanos a fost fair-play și a admis superioritatea lui Medvedev, care, dincolo de jocul perfect, este și un jucător extrem de inteligent.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
IERI LA 20:55
"Medvedev e un jucător care dă drumul la tot arsenalul său într-un asemenea meci. Citește și jocul foarte bine. Azi a avut un serviciu incredibil, am avut impresia că servea John Isner. Joacă fantastic din spatele liniei de fund, e dificil pentru oricine să evolueze împotriva lui. Chiar dacă reușești să îi returnezi serviciul, nu ai nicio garanție, trebuie să muncești enorm să faci punctul. A muncit din greu, iar acum timpul petrecut la antrenamente își spune cuvântul. Evoluează foarte deștept, te păcălește des. E foarte interesant să îi studiezi jocul", a spus Tsitsipas în conferința de presă de după semifinală.

Daniil Medvedev - Novak Djokovic, marea finală Australian Open. Ce anticipează Tsitsipas

Daniil Medvedev a ajuns la 20 de victorii la rând, 11 dintre ele fiind obținute cu jucători din top 10.
Judecând după cât de solid a arătat jocul rusului azi, mulți îl văd favorit contra lui Djokovic, în finală. Totuși, Nole se simte ca acasă la Melbourne, unde și-a trecut în cont 8 finale, din tot atâtea disputate.
Tsitsipas admite că numărul 4 mondial are o șansă să oprească supremația lui Nole, însă nu s-ar încumeta să parieze pe un învingător. Pentru că lucrurile se schimbă de la o zi la alta, iar Stefanos și-a adus aminte de Australian Open 2019. În semifinale, grecul pierdea cu 4-6, 4-6, 0-6 la Nadal, dar în ultimul act ibericul a capotat: a câștigat doar 8 gameuri contra lui Nole, care s-a impus cu 6-3, 6-2, 6-3.
"Nu aș fi surprins să îl văd pe Daniil câștigând turneul. Dar multe se pot întâmpla. Îmi aduc aminte că am jucat acum doi ani cu Rafa aici. A jucat fenomenal împotriva mea. Eram 100% convins că va câștiga turneul. Și, totuși, nu a reușit. Nu știm ce se poate întâmpla în finală, Djokovic joacă și el foarte bine", a mai spus grecul.
Marea finală masculină de la Australian Open se joacă duminică dimineață, de la 10.20, pe Eurosport 1 și Eurosport Player. De la aceeași oră, sâmbătă, vom urmări împreună ultimul act de la feminin, în care Naomi Osaka e mare favorită în fața americancei Brady.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
IERI LA 17:19
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43