Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Uimitor: Djokovic a jucat cu ruptură la Australian Open. Mesaj pentru cei care îl acuză că a mimat

Cristian Mihală

Actualizat 22/02/2021 la 08:35 GMT+2

Novak Djokovic a câștigat duminică pentru a 9-a oară primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, învingându-l în marea finală a competiției masculine pe favoritul numărul 4, rusul Daniil Medvedev. Nole a vorbit despre accidentarea din turul trei și despre întreaga tevatură stârnită în jurul ei.

Novak Djokovic gewinnt die Australian Open 2021

Credit imagine: Getty Images

Djokovic s-a impus în 3 seturi, scor 7-5, 6-2, 6-2 și își continuă cursa de urmărire a lui Roger Federer și Rafael Nadal, în tentativa de a le depăși recordul de titluri de Grand Slam obținute în carieră. Cei doi au la activ câte 20 de titluri, în timp ce Novak Djokovic are acum 18.
Australian Open - UNIBET
Odată cu această victorie Nole îl va depăși însă pe Roger Federer la numărul de săptămâni petrecute pe prima poziție a topului ATP. Elvețianul deține recordul cu 310 săptămâni ca lider mondial, dar Djokovic și-a asigurat prezența pe primul loc până cel puțin pe data de 4 aprilie, când va totaliza 314 săptămâni ca număr 1 ATP.
După confruntarea din ultimul act de la Melbourne, Djokovic a fost încă o dată întrebat despre accidentarea din partida cu Taylor Fritz. Atunci, când conducea cu 2-0 la seturi, sârbul s-a accidentat și a pierdut următoarele două seturi, pentru a se imoune în cele din urmă în decisiv. Mulți l-au acuzat că a mimat accidentarea și că e imposibil să se fi recuperat atât de repede pentru următoarele dispute, iar Nole a căutat să dea un răspuns, după terminarea competiției.
"A fost cu adevărat cel mai provocator și mai emoțional Grand Slam pe care l-am câștigat. Din cauza accidentării, a ce s-a întâmplat în afara terenului, a fost un adevărat roller-coaster", și-a început Djokovic discursul în conferința de presă de după partida cu Medvedev, pentru ca apoi, chestionat suplimentar pe seama problemelor fizice să spună: "E o ruptură, o mică ruptură la un mușchi abdominal. Am simțit imediat că asta e, am și spus-o după meciul din turul trei. Știu că au fost o mulțime de speculații, oamenii s-au întrebat dacă sunt sau nu accidentat, cum mă pot recupera atât de repede. I-am auzit spunând că e imposibil, am înțeles ideea. Fiecare e liber să își exprime ideile, să îi critice pe ceilalți. Am simțit însă că e nedrept față de mine ce s-a discutat, dar nu a fost nici prima și nici ultima oară. Vă spun sincer că am fost foarte îngrijorat, nu am știut ce șanse realiste am să joc în optimi. Nu am știut dacă pot juca până cu două ore înainte de meci. Am ieșit la încălzire cu două ore înainte de partidă și m-am simțit destul de bine. Am acceptat că va trebui să joc cu durere".

Djokovic: "Dacă nu era vorba de Australian Open, probabil mă opream"

Djokovic susține că a fost foarte aproape să abandoneze turneul, dar a strâns din dinți, în contextul în care în joc era titlul la competiția pe care o iubește cel mai mult.
Sârbul a admis că s-ar fi putut accidenta serios forțând, însă a fost un risc asumat, în condițiile în care voia neapărat să aibă o șansă să ajungă la 9 titluri la Melbourne și la 18 Grand Slamuri.
"Da, am fost conștient că mă expun la riscuri jucând în condițiile acelea. Dar am spus-o și alte conferințe de presă, dacă era alt turneu, poate că abandonam. Dar era Australian Open și am riscat o accidentare mai gravă pentru că voiam neapărat să ajung cât mai departe în competiție. Desigur, nu a fost o decizie pe care am luat-o de capul meu. Stafful meu medical m-a monitorizat și și-a dat acordul și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să trec cu bine peste tot și m-am putut impune din nou", a mai spus numărul unu mondial.
Campionul de la Australian Open din acest an a primit un premiu de 2.750.000 de dolari australieni (1.785.950 euro), cu 33,25% mai puțin față de anul trecut, în timp ce finalistului îi vor intra în cont 1.500.000 de dolari australieni (974.150 euro), ceea ce reprezintă o scădere de 27,36%.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo