Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barbara Schett, impresionată de Simona Halep. Ce a remarcat expertul Eurosport la româncă

Cristian Mihală

Publicat 21/01/2022 la 14:36 GMT+2

Barbara Schett e impresionată de modul în care Simona Halep a evoluat până acum la Australian Open şi e convinsă că, deşi iniţial nu era văzută printre marile favorite, sportiva noastră poate să facă o surpriză şi să se impună.

Simona Halep, la Australian Open 2022

Credit imagine: Eurosport

În 2018, Simona Halep - care încă nu câştigase vreun Grand Slam la acea dată - rata o nouă finală de turneu de Mare Şlem. Românca ceda dramatic ultimul act cu Wozniacki, la Melbourne, şi părea că e urmărită de ghinion.
Între timp, constănţeanca a câştigat şi la Roland Garros, şi la Wimbledon, iar acum pare pregătită să facă un turneu memorabil la Australian Open. Simo a evoluat perfect în primele două tururi şi, cum Muguruza şi Kontaveit - teoretic cele mai grele adversare de pe sfertul său de tablou - ai fost eliminate, românii visează din nou la o finală.
Puţine lucruri anticipau forma Simonei Halep, care deja s-a impus la Melbourne Summer Set, înainte de startul sezonul. Românca venea după un 2021 de coşmar, când a fost forţată să spună pas la mai multe turnee importante, din cauza accidentărilor. Acum, însă, Halep arată impresionant şi pare extrem de puternică atât fizic, cât şi mental.
Acest lucru a fost remarcat şi de Barbara Schett, fostă jucătoare importantă din WTA, în prezent expert Eurosport. Barbara s-a declarat uimită de abordarea sportivei noastre şi e convinsă că aceasta poate avansa până departe în turneu.
"Nu am vorbit foarte mult despre Simona Halep ca de o mare favorită la Australian Open 2022, dar va fi foarte periculoasă", şi-a început Schett discursul, pentru ca apoi să vorbească despre cât de plăcut ochiului e jocul campioanei noastre. Nu doar că e foarte agresivă pe teren, luând iniţiativa repede în punct, dar pare că e descătuşată mental, savurând fiecare clipă petrecută pe terenurile de la Melbourne.
"Simona Halep a jucat incredibil şi arată din nou pe teren că se bucură de tenis. Probabil şi faptul că s-a căsătorit îi aduce această plăcere pe teren. Încearcă mereu să fie agresivă, îmi place să o urmăresc când evoluează astfel. E o perfecţionistă, e greu pentru ea să accepte greşelile, dar pare că este într-o zonă mentală foarte bună", a mai spus Schett.
CITEŞTE ŞI:

HALEP - KOVINIC, ÎN TURUL 3 LA AUSTRALIAN OPEN, LA NOAPTE

2016 a fost cel mai bun an pentru viitoarea adversară a Simonei Halep. 46 a fost cel mai bun loc ocupat de aceasta în clasamentul WTA, însă Kovinic nu se poate lăuda cu vreun turneu câștigat în competițiile de simplu, conform site-ului WTA.
Acum, Kovinic promite să facă cel mai bun sezon, dar Simona Halep rămâne mare favorită în disputa din această noapte. Partida va fi în direct pe Eurosport, nu înainte de ora 3.30, ora României. Meciul lor este programat primul pe John Cain Arena. Dacă trece de Kovinic, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Zidansek și Cornet.
Tot sâmbătă, va reveni în arenă şi Sorana Cîrstea, care e într-o formă excelentă, după ce a trecut de Petra Kvitova (dublă câştigătoare la Wimbledon) şi de Kristina Kucova. Sori va evolua împotriva rusoaicei Pavlyuchenkova, finalista de la Roland Garros 2021. Meciul dintre cele două va avea loc în sesiunea de seară (sâmbătă dimineaţă, după 10:00, la Bucureşti).
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo