Rafa Nadal a devenit duminică omul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie. În contextul în care ibericul suferă de sindromul Muller-Weiss din 2006, performanțele atinse sunt incredibile. Și la aproape 36 de ani, "Matadorul" rămâne la cel mai înalt nivel, iar ceea ce a reușit la Australian Open va rămâne pentru totdeauna în istoria tenisului.
Forța mentală a lui Nadal și încăpățânarea de a nu abdica de la scopul său indiferent de scor sau adversar îl fac pe iberic GOAT-ul în tenis. Cel puțin asta crede Yevgeny Kafelnikov, care nu a găsit superlative suficiente pentru a surprinde performanțele impresionante ale spaniolului.
"Nadal a fost incredibil, a fost de pe altă planetă. Și-a ridicat nivelul uluitor de la 0-2 la seturi. Am sperat că în setul 5 Daniil îl va alerga mai mult și că va ceda fizic. Dar Rafa a fost pur și simplu incredibil, mult prea puternic. Știam cu toții cât de bine poate Nadal să joace, dar acum contextul era altul, pentru că nu mai jucase de 6 luni", a spus Kafelnikov, citat de tennisworldusa.orf, pentru ca apoi să concluzioneze: "Rafa Nadal este oficial GOAT-ul din tenis".
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 18 ORE
Ajuns la 47 de ani, Kafelnikov este cel mai titrat tenismen din istoria Rusiei, chiar dacă mulți îl văd pe Marat Safin peste el, ca valoare. La nivel de cifre și de statistică, Yevgeny rămâne însă lider autoritar. Dublu câștigător de Grand Slam (Australian Open și Roland Garros), Kafelnikov a fost lider mondial și a câștigat și aurul olimpic, la Sydney. Câștigător al Cupei Davis, rusul și-a trecut în palmares nu mai puțin de 26 de titluri ATP.
CITEȘTE ȘI:
DE CE S-A DESPĂRȚIT SWIATEK DE NOUL ANTRENOR AL LUI HALEP ȘI CUM L-A ANUNȚAT CĂ NU ÎL MAI VREA

Kafelnikov a vorbit la superlativ și despre Daniil Medvedev

Kafelnikov a vorbit la superlativ despre compatriotul său, Daniil Medvedev, pe care îl vede dominând tenisul mondial mulți ani de acum înainte.
Daniil va deveni la finalul lui februarie numărul unu mondial și, având în vedere vârsta și constanța sa, va fi foarte greu de învins de cineva din noul val. Rusul e deja câștigător la US Open, evoluând în alte 3 finale de Grand Slam (două pierdute la Nadal, una la Djokovic).
"După ce ne vom calma după această finală, vom realiza cu toții că Daniil Medvedev este viitorul număr unu din tenis pentru mult timp de acum înainte. A făcut un meci mare și în finala de la Australian Open, dar micile detalii au făcut diferența. Ața se întâmplă în viață, trebuie să ia aspectele pozitive din traseul său de la Melbourne și să nu se lase afectat", a mai spus Medvedev.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
ACUM O ZI
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
IERI LA 18:22