Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai titrat rus din istoria tenisului nu are vreun dubiu: "Nadal e, oficial, GOAT-ul!"

Cristian Mihală

Publicat 04/02/2022 la 12:34 GMT+2

Yevgeny Kafelnikov, cel mai titrat jucător din istoria Rusiei, îl vede pe Rafa Nadal cel mai bun jucător din toate timpurile. Fostul mare campion regretă că Medvedev nu s-a impus la Australian Open, dar e convins că al său compatriot va domina tenisul masculin în următorul deceniu.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafa Nadal a devenit duminică omul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie. În contextul în care ibericul suferă de sindromul Muller-Weiss din 2006, performanțele atinse sunt incredibile. Și la aproape 36 de ani, "Matadorul" rămâne la cel mai înalt nivel, iar ceea ce a reușit la Australian Open va rămâne pentru totdeauna în istoria tenisului.
Forța mentală a lui Nadal și încăpățânarea de a nu abdica de la scopul său indiferent de scor sau adversar îl fac pe iberic GOAT-ul în tenis. Cel puțin asta crede Yevgeny Kafelnikov, care nu a găsit superlative suficiente pentru a surprinde performanțele impresionante ale spaniolului.
"Nadal a fost incredibil, a fost de pe altă planetă. Și-a ridicat nivelul uluitor de la 0-2 la seturi. Am sperat că în setul 5 Daniil îl va alerga mai mult și că va ceda fizic. Dar Rafa a fost pur și simplu incredibil, mult prea puternic. Știam cu toții cât de bine poate Nadal să joace, dar acum contextul era altul, pentru că nu mai jucase de 6 luni", a spus Kafelnikov, citat de tennisworldusa.orf, pentru ca apoi să concluzioneze: "Rafa Nadal este oficial GOAT-ul din tenis".
Ajuns la 47 de ani, Kafelnikov este cel mai titrat tenismen din istoria Rusiei, chiar dacă mulți îl văd pe Marat Safin peste el, ca valoare. La nivel de cifre și de statistică, Yevgeny rămâne însă lider autoritar. Dublu câștigător de Grand Slam (Australian Open și Roland Garros), Kafelnikov a fost lider mondial și a câștigat și aurul olimpic, la Sydney. Câștigător al Cupei Davis, rusul și-a trecut în palmares nu mai puțin de 26 de titluri ATP.
CITEȘTE ȘI:

Kafelnikov a vorbit la superlativ și despre Daniil Medvedev

Kafelnikov a vorbit la superlativ despre compatriotul său, Daniil Medvedev, pe care îl vede dominând tenisul mondial mulți ani de acum înainte.
Daniil va deveni la finalul lui februarie numărul unu mondial și, având în vedere vârsta și constanța sa, va fi foarte greu de învins de cineva din noul val. Rusul e deja câștigător la US Open, evoluând în alte 3 finale de Grand Slam (două pierdute la Nadal, una la Djokovic).
"După ce ne vom calma după această finală, vom realiza cu toții că Daniil Medvedev este viitorul număr unu din tenis pentru mult timp de acum înainte. A făcut un meci mare și în finala de la Australian Open, dar micile detalii au făcut diferența. Ața se întâmplă în viață, trebuie să ia aspectele pozitive din traseul său de la Melbourne și să nu se lase afectat", a mai spus Medvedev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo