După ce s-a despărțit de Adrian Marcu și Daniel Dobre după revenirea de la Australian Open 2022, Simona Halep și-a găsit un nou antrenor. Este vorba despre tânărul tehnician polonez, Piotr Sierzputowski, omul care a pregătit-o pe Iga Swiatek până la finalul anului trecut. Deși are 29 de ani, Sierzputowski are un CV impresionant. Trebuie spus că această colaborare Halep - Sierzputowski, acesta urmând să meargă alături de sportiva noastră la următoarele două turnee, pentru o perioadă de probă, în care Simo să înțeleagă dacă există sau nu chimie între ei. Campioana noastră are nevoie lângă ea de o persoană care să o înțeleagă, comunicarea fiind cel mai important aspect.
Piotr a comentat Australian Open pentru Eurosport, neavând în prezent vreun parteneriat în tenis, timpul de la despărțirea de Swiatek fiind scurt. Chiar dacă Iga a fost singura sportivă din 2022 care a ajuns în a doua săptămână la toate cele 4 Grand Slamuri, ambițiile sale erau mult mai mari. După ce a cucerit Roland Garros, în 2020, Swiatek spera să mai câștige un Grand Slam sezonul trecut. Nu s-a întâmplat așa și a simțit că ceva trebuie să se schimbe. Foarte apropiată de Agnieszka Radwanska, fosta mare jucătoare din Polonia, Iga a auzit doar cuvinte frumoase despre actualul antrenor, Tomasz Wiktorowski, cel care a dus-o pe Aga spre finala Wimbledon, spre cucerirea Turneului Campioanelor și către locul 2 WTA. Când s-a ivit oportunitatea de a colabora cu acesta, Swiatek nu a stat prea mult pe gânduri, chiar dacă avea o relație aparte cu Piotr Sierzputowski.
Interesant e că, deși multe sportive apelează la manageri să le dea astfel de vești antrenorilor, Iga a ales să îl informeze pe Piotr chiar ea despre încetarea colaborării. Lucru perceput într-un mod pozitiv de antrenor, care a rămas doar cu părțile frumoase din colaborarea avută cu marea campioană din Polonia.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
"A fost o ședință și chiar Iga mi-a comunicat decizia luată. Din punctul meu de vedere, a dus discuția perfect, chiar dacă e încă foarte tânără. Mi-a explicat motivele ei, iar faptul că a decis să mă anunțe ea despre încetarea colaborării mi-a arătat maturitatea, profesionalismul și respectul pe care mi-l poartă", mărturisea Piotr pentru tennishead.net.
CITEȘTE ȘI:
"LUI DJOKOVIC ÎI VA FI RUȘINE SĂ SPUNĂ, DAR ASTA SE VA ÎNTÂMPLA". ANUNȚUL FĂCUT DE PREȘEDINTELE SERBIEI

Cine e Piotr Sierzputowski și cum a ajuns Halep la această variantă

Piotr Sierzputowski a fost contactat de managerul Simonei Halep, Virginia Ruzici, care a luat legătura cu antrenorul prin intermediul lui Patrick Mouratoglou. Tehnicianul de 29 de ani e liber de contract de la sfârșitul anului 2021, atunci când Iga Swiatek a ales să schimbe echipa tehnică.
Polonezul a început să antreneze încă de la vârsta de 13 ani. Obișnuia să o îndrume pe terenul de tenis pe sora lui mai mică. La 14 ani, Piotr petrecea aproximativ 12-14 ore pe săptămână ca sparring partner până când la 15 ani a fost angajat de un club de tenis local pentru a ajuta cu lecții de grup și individuale. Până la vârsta de 18 ani a jucat tenis, dar s-a oprit și a început să se axeze mai mult pe cariera de antrenor.
El este tehnicianul care a condus-o pe Swiatek de pe locul 61 de la sfârșitul anului 2019 până pe poziția a 17-a, când a devenit prima jucătoare poloneză care a câștigat un titlu major la simplu, când a cucerit trofeul la Roland Garros 2020. În plus, Sierzputowski ajutat-o pe Swiatek să aibă un sezon de succes în 2019, atunci când a ajuns în prima ei finală, la Lugano, și a avansat în turul al patrulea la Roland Garros, acolo unde a fost eliminată chiar de către Simona Halep.
Piotr Sierzputowski a început să o antreneze pe Iga Swiatek încă de când sportiva juca la juniori, în 2016. Iga a cucerit titlul la Wimbledon în 2018, la juniori. 2020 rămâne însă anul de referință pentru tehnician, care a fost atunci desemnat "antrenorul anului", depășind mulți alți antrenori cu experiență și rezultate excepționale în circuit.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
IERI LA 08:13
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
19/05/2022 LA 18:22