După despărțirea de Adrian Marcu și Daniel Dobre, Simona Halep și-a găsit antrenor. Românca de pe locul 23 WTA va fi pregătită în următoarea perioadă de Piotr Sierzputowski, cel care a antrenat-o în ultimii ani pe Iga Swiatek.
Conform presei internaționale, polonezul în vârstă de 29 de ani a fost angajat în probe. El o va însoți pe Simona Halep la următoarele două turnee, Dubai (14-19 februarie) și Doha (20-26 februarie), iar dacă totul va merge bine între cei doi, sportiva ar putea alege să-i ofere un contract cu normă întreagă.
În ultimii 5 ani, Sierzputowski a fost antrenorul Igăi Swiatek, alături de care sportiva în vârstă de 20 de ani a cucerit titlul de la Roland Garros și a ajuns în top 5 WTA. Polonezul este liber de contract de la finalul anului 2021.
Roland Garros
Simona Halep - Qinwen Zheng, în turul doi la Roland Garros, live pe Eurosport 1, în jurul orei 16:00
ACUM 7 ORE
Potrivit Fanatik, Simona Halep a fost ajutată să negocieze cu Piotr Sierzputowski de Virginia Ruzici, prin intermediul lui Patrick Mouratoglou, care colaborează cu antrenorul polonez.
Citește și:

De ce s-a despărțit Simona Halep de Daniel Dobre și Adrian Marcu

Simona Halep și-a încheiat colaborarea cu antrenorii Daniel Dobre și Adrian Marcu, la doar câteva zile după eliminarea din optimile Australian Open, acolo unde a pierdut în fața lui Alize Cornet.
Decizia a părut surprinzătoare la prima vedere, în contextul în care Dobre îi fusese alături la Wimbledon, când s-a impus fără set pierdut, iar colaborarea cu Marcu fusese reluată în toamnă. Dar se pare că Halep nu a reușit să comunice de această dată eficient cu niciunul dintre cei doi, criteriu esențial pentru ea când vine vorba de un parteneriat jucătoare-antrenor.
Extrem de pricepuți din punct de vedere profesional, Dobre și Marcu nu sunt la fel de buni ca Darren Cahill când vine vorba de pregătirea psihologică. Iar acest aspect e considerat de Simo cel mai important, diferența între sportivele de top făcându-se exact în această zonă. Halep s-a pregătit perfect pentru Australian Open și, din punct de vedere fizic, era probabil pregătită să ajungă până în finală, dar a simțit că mental nu a fost la nivelul optim.
De altfel, barierele de comunicare cu cei doi tehnicieni au fost destul de evidente în momentul în care, într-un interviu pentru Eurosport, Simo a dezvăluit că încă discută zilnic cu Darren Cahill. Dincolo de relația de prietenie care va rămâne pentru totdeauna, Halep îl apreciază în mod deosebit pe australian pentru că știe să asculte, știe să interpreteze semnalele transmise de ea și să vină cu un discurs liniștitor și motivant.
Simona Halep are nevoie de un fin psiholog, capabil să o facă să înțeleagă singură unde greșește și cum poate să corijeze erorile, iar Dobre și Marcu, deși foarte bine pregătiți tactic, nu erau pe această lungime de undă.
Roland-Garros
EXCLUSIV | Bianca Andreescu, mesaj special pentru Simona Halep! Ce le-a transmis fanilor din România
ACUM 8 ORE
Roland-Garros
Mats Wilander a analizat colaborarea Halep-Mouratoglou! La ce capitol crede că va progresa românca
ACUM 9 ORE