Simona Halep nu va mai lucra cu Daniel Dobre și Adrian Marcu, potrivit Digi Sport. Decizia sa vine la câteva zile de la eliminarea din optimile de la Australian Open, acolo unde a pierdut în fața lui Alize Cornet. Potrivit sursei mai sus menționate, primul care a aflat această veste a fost Daniel Dobre, în timp ce Adrian Marcu a fost contactat de către Halep în cursul zilei de ieri.
Decizia pare surprinzătoare la o primă vedere, în contextul în care Dobre îi fusese alături la Wimbledon, când s-a impus fără set pierdut, iar colaborarea cu Marcu fusese reluată în toamnă. Dar se pare că Halep nu a reușit să comunice de această dată eficient cu niciunul dintre cei doi, criteriu esențial pentru ea când vine vorba de un parteneriat jucătoare-antrenor.
Extrem de pricepuți din punct de vedere profesional, Dobre și Marcu nu sunt la fel de buni ca Darren Cahill când vine vorba de pregătirea psihologică. Iar acest aspect e considerat de Simo cel mai important, diferența între sportivele de top făcându-se exact în această zonă. Halep s-a pregătit perfect pentru Australian Open și, din punct de vedere fizic, era probabil pregătită să ajungă până în finală, dar a simțit că mental nu a fost la nivelul optim.
Wimbledon
Flipkens, cuvinte măgulitoare la adresa Simonei Halep: "Aș fi semnat pentru asta!"
ACUM 18 MINUTE
De altfel, barierele de comunicare cu cei doi tehnicieni au fost destul de evidente în momentul în care, într-un interviu pentru Eurosport, Simo a dezvăluit că încă discută zilnic cu Darren Cahill. Dincolo de relația de prietenie care va rămâne pentru totdeauna, Halep îl apreciază în mod deosebit pe australian pentru că știe să asculte, știe să interpreteze semnalele transmise de ea și să vină cu un discurs liniștitor și motivant. Simo are nevoie de un fin psiholog, capabil să o facă să înțeleagă singură unde greșește și cum poate să corijeze erorile, iar Dobre și Marcu, deși foarte bine pregătiți tactic, nu erau pe această lungime de undă.
"Vorbesc zilnic cu el și îmi face plăcere. Îmi transmite de fiecare dată că sunt în stare să câștig fiecare meci pe care îl joc. Mă ajută tare mult încrederea lui", a spus Halep pentru Eurosport.
CITEȘTE ȘI:
NADAL E ATÂT DE MARE ÎNCÂT ÎNCEARCĂ SĂ ÎI REPARE IMAGINEA LUI MEDVEDEV, ATÂT DE ȘIFONATĂ DUPĂ AUSTRALIAN OPEN

Halep a înțeles cât de important e Cahill pentru Anisimova

Simona Halep și Darren Cahill s-au despărțit în toamnă pentru a doua oară, în cei 6 ani petrecuți împreună. Au existat mai multe motive care au dus la acea ruptură. Principalul ar fi că australianul era nemulțumit de restricțiile de călătorie de care se lovea la tot pasul în circuit pentru a fi alături de Simo. Mai mult, Cahill trebuia să stea din ce în ce mai mult departe de familie, un aspect peste care nu este dispus să treacă.
"Decizia a venit din ambele părți și probabil că a fost vorba de prea mult timp petrecut împreună. Uneori, trebuie să oprești chestia asta, dar încă suntem într-o relație bună", explica Simo în septembrie.
Dar chimia dintre cei doi a rămas, faza din finala de la Melbourne Set 1, în care Halep a părut că se hrănește cu energia transmisă de Cahill fiind extrem de relevantă în acest sens. Ulterior, la ceremonia de premiere, românca a avut un mesaj special pentru antrenorul alături de care a obținut cele mai mari succese ale carierei. "Vreau să-i mulțumesc lui Darren, l-am văzut pe ecranul mare, nu mai e antrenorul meu, dar e ca un membru al familiei, mă simt de fiecare dată excelent în Australia", a spus Simona Halep după victoria de la începutul lui ianuarie.
Halep a înțeles cât de important e Cahill nu doar prin comparația cu Dobre și Marcu, dar și prin rezultatele incredibile făcute de Amanda Anisimova, cea care e ghidată în prezent de australian. Sportiva din SUA a câștigat Melbourne Summer Set 2, pentru ca apoi să uimească la Australian Open: a trecut de Naomi Osaka, campioană în două rânduri la "openul vesel" și doar ghinionul avut la tragerea la sorți a făcut să nu ajungă foarte departe. Asta pentru că în optimi a dat peste Ash Barty, numărul unu mondial și o sportivă care probabil nu putea fi învinsă de nimeni la Australian Open, la ce nivel a arătat.
Anisimova are un arsenal complet de lovituri, dar marea sa problemă era de ordin mental. Cahill a știut să o aducă pe traiectul corect, iar rezultatele au apărut imediat. De un astfel de tehnician are nevoie Simona Halep, iar relația Darren-Amanda i-a confirmat că nu are o echipă potrivită.
În contextul în care comunică atât de mult cu Darren, Simo va merge foarte probabil la următorul turneu - Dubai, programat în săptămâna 14-20 februarie - fără antrenor. Cum Cahill nu e antrenor cu normă întreagă pentru Anisimova, ci doar consultant, nu e total exclus ca Halep și Darren să aibă o relație similară, și în trecut australianul ghidând-o o perioadă doar la turneele mari.
Wimbledon
Ce i-a spus Simona Halep lui Flipkens după meciul de la Wimbledon: "Există viață și după tenis!"
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Rafael Nadal nu a excelat cu Ricardas Berankis, dar a încheiat într-un mare stil, cu trei ași!
ACUM O ORĂ