Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal e atât de mare încât încearcă să îi repare imaginea lui Medvedev, atât de șifonată după Australian Open

Cristian Mihală

Actualizat 01/02/2022 la 09:53 GMT+2

Rafa Nadal a încercat să îi repare imaginea lui Daniil Medvedev, serios afectată după Australian Open 2021. "Matadorul" a lăsat de înțeles că atitudinea rusului e una venită din lipsa de maturitate, el fiind o persoană minunată în afara terenului.

Spain's Rafael Nadal (R) talks with Russia's Daniil Medvedev after winning the men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne early on January 31, 2022.

Credit imagine: AFP

Deși este unul dintre cei mai compleți jucători, Daniil Medvedev nu are parte aproape nicăieri de susținerea publicului, atitudinea sa fiind una care deranjează. Totul a început la US Open 2019, când, în timpul partidei cu Feliciano Lopez, scor 7-6, 4-6, 7-6, 6-4, rusul a făcut mai multe gesturi reprobabile, arătându-le inclusiv semne obscene fanilor. De la acel meci, Daniil a fost în permanență huiduit de suporterii new-yorkezi, iar el a ținut mereu să îi înțepe sau să îi ironizeze.
"Pot să spun că vă mulțumesc. Dacă nu ați fi fost aici, probabil aș fi pierdut acest meci. Eram foarte obosit, aveam crampe, a fost foarte greu pentru mine să joc azi. Vreau ca toți să știți că am câștigat datorită vouă. Singurul lucru pe care îl pot spune este că energia pe care mi-o dați acum îmi va fi probabil suficientă pentru următoarele mele 5 meciuri. Cu cât faceți mai mult asta, cu atât voi câștiga mai mult", declara Daniil Medvedev, imediat după meciul cu Feliciano Lopez.
Acum, în Australia, probabil Medvedev ar fi câștigat finala cu Rafa, dacă fanii nu l-ar fi purtat pe brațe pe "Matador" și nu l-ar fi distrus mental pe rus. Tot atitudinea lui Daniil a dus și la această situație, suporterii de la Antipozi neavând o simpatie specială pentru iberic.
Dar Daniil "știe" să facă mereu lucruri care deranjează, de multe ori fără vreo logică. Așa s-a întâmplat și după finala de duminică: în timpul speechului ținut de Jayne Hrdlicka, înainte de premierea finaliștilor, rusul a fost surprins pronunțând "boring" (n.r.plictisitor). O dovadă de lipsă de respect, fără vreun argument real.
CITEȘTE ȘI:

Nadal îl apărără pe Medvedev

Nadal e conștient de valoarea lui Medvedev și, ca un mare campion, nu are cum să fie mulțumit de faptul că un asemenea jucător e considerat "paria" pe majoritatea arenelor unde merge. Rafa a încercat să explice faptul că rusul e o persoană deosebită și că greșelile pe care le face nu îl definesc, fiind apanajul imaturității.
"Oamenii au o părere greșită despre Daniil. Spun asta cu mâna pe inimă. În afara terenului este o persoană foarte amabilă, caldă, grijulie. E extrem de calm, comunic foarte bine cu el. Am un mare respect pentru Medvedev, este un mare campion", a spus Rafa, potrivit gotennis.ru.
Federer face anul acesta 41 de ani, Rafa va împlini 36, iar Djokovic va atinge și el borna 35. Cei 3 titani ai tenisului sunt aproape de retragere, dar Nadal are mare încredere în noua generație, a cărui principal exponent a fost, în ultimii ani, Medvedev.
"Nu există niciun jucător care să devină mai important decât sportul său. Nici Roger Federer, nici Novak Djokovic, nici eu, nici Bjorn Borg, nici John McEnroe, nici oricine altcineva. Sunt sigur că tenisul va fi pe mâini bune și după noi", a mai spus Rafa.

Daniil Medvedev, mesaj manifest împotriva fanilor australieni

Pe teren, la festivitatea de premiere, Medvedev a avut un discurs "politically correct", primind cu demnitatea înfrângerea, însă la conferința de presă și-a spus marele of. În general extrem de puternic, Daniil știe să absoarbă energia negativă a publicului și să o folosească pentru a se motiva. Atitudinea fanilor australieni duminică a fost însă peste puterile lui de a gestiona lucrurile, iar dezamăgirea provocată e uriașă.
"După meciul de azi (n.r. duminică), am încetat să mai visez. Pentru totdeauna. Acum voi juca doar pentru mine și pentru a-mi îngriji familia. Și de dragul Rusiei, acolo am fost sprijinit mereu. Dacă e un turneu la Moscova, voi fi acolo, chiar dacă e în timpul unui Grand Slam", și-a început Medvedev speechul, pentru ca apoi să își explice dezamăgirea: "Dacă cineva striga în sprijinul meu, când Rafa se pregătea să servească, 1000 de oamenii făceau "Shhh", ca el să se poată concentra. Nadal a avut mereu liniște pe serviciul propriu. Pe al meu, a fost total diferit. E enervant, dezamăgitor, e lipsă de respect la adresa mea".
Nu cred că după 30 de ani voi mai continua în tenis. Nu cred să îmi mai doresc să joc, copilul din mine a murit, e greu să mai joc fără el. Când mi-am început drumul spre Top 20 și am început să mă lupt cu Djokovic, Federer și Nadal, toți vorbeau de tânăra generație și mi-au urat succes. Mi-au dat motivație, dar se pare că m-au mințit. În fiecare meci mare, nimeni nu a vrut să reușesc, nimeni nu m-a sprijinit. | Daniil Medvedev
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo