Djokovic a câștigat procesul cu guvernul australian, dar e în continuare în pericol să nu participe la "openul vesel". Alex Hawke, ministrul imigrării, va decide miercuri dacă îi va anula viza jucătorului sârb, iar statul australian pare că nu e dispus să facă pace în această speță. Atât The Age, o publicație renumită de la Antipozi, cât și The Guardian anunță că Djokovic a suspectat că a mințit în formularul de intrare în Australia. În acea declarație, sârbul a bifat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru care ar fi fals. Sârbul s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care susține că a avut COVID-19, acolo petrecându-și și Crăciunul. Ulterior, ar fi zburat în Spania, lucru pe care "l-a uitat" în declarația completată.
Dincolo de decizia pe care o va lua statul australian, Djokovic a împărțit lumea în două. Sunt mulți care îl văd o victimă și au empatizat cu el, dar destui au văzut dincolo de ce i s-a întâmplat. Indiferent câtă bunăvoință ar avea în raport cu Nole, Pam Shriver, fosta mare campioană din SUA, nu poate trece peste iresponsabilitatea sârbului. În contextul în care acesta susține că a avut un test PCR pozitiv pe 16 decembrie (mulți pun la îndoială autenticitatea documentului), Djokovic a dat dovadă că a fost lipsit de simțul răspunderii. Astfel, pe 17 decembrie, el a participat la premierea unor copii din Serbia, fiind surprins fără mască, pentru ca apoi, pe 18 decembrie, să meargă la o ședință foto realizată de L'Equipe (lucru confirmat de ziarul francez).
În acest context, sunt toate premisele ca sârbul, de 9 ori câștigător la Australian Open, să fie primit ca un paria la Melbourne, în arenă, în contextul în care va participa.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 16 ORE
"Și mai multe discuții sunt acum în jurul lui Novak și a integrității lui, în contextul în care există această întrebare, dacă și-a falsificat sau nu certificatul de COVID-19. Dacă nu și l-a falsificat,e mai grav, a părăsit carantina. Nu doar că nu a respectat protocolul de siguranță, dar a expus copii și oamenivulnerabili la un risc major. Dacă va juca la Australian Open, cu siguranță va fi huiduit", a explicat Pam Shriver, citată de tennisworldusa.org.
CITEȘTE ȘI:
MOMENT JENANT PENTRU DJOKOVIC, LA AUSTRALIAN OPEN. CUM L-AU TRATAT CEILALȚI JUCĂTORI, CÂND A VENIT LA SALA DE FORȚĂ

Pam Shriver, 21 de turnee de Grand Slam la dublu

Pam Shriver, fost număr 3 mondial, a jucat 3 semifinale la Australian Open (1981, 1982 și 1983). Triplă semifinalistă și la US Open, fosta sportivă a reușit cea mai bună performanță a carierei de simplu la US Open, unde a jucat finala din 1978.
Deși a avut rezultate impresionante la simplu, unde a câștigat 21 de turnee WTA, Shriver a impresionat cel mai mult la dublu, fiind considerată una dintre cele mai bune jucătoare din istorie. Medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Seul, la dublu, Shriver a câștigat 21 de turnee de Grand Slam (cele mai multe la Australian Open, 7). Majoritatea turneelor de Grand Slam cucerite au fost alături de Martina Navratilova, cele două fiind considerate cele mai bune dubliste din istorie.
Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, va avea loc în perioada 17-30 ianuarie la Melbourne Park, și va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 17 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 19 ORE