În absența lui Djokovic și Federer, Nadal are șansa să devină primul jucător din istorie cu 21 de Grand Slamuri. Medvedev pare a fi ușor favorit înainte de ultimul act de la Melbourne, dar "Matadorul" are de partea sa experiența și moralul dat de ultimele două săptămâni.
Chiar dacă sunt adversari direcți pentru titlul de "Goat" în tenis, Federer rămâne un mare caracter, care pune fair-playul mai presus de orice. Între Roger și Rafa există o mare prietenie, iar Tim Henman a lăsat de înțeles că Federer e foarte interesat ca ibericul să câștige titlul la Australian Open. La nivelul său, rivalitatea cade în plan secund, totul probabil și în contextul în care elvețianul e conștient că Djokovic va mai câștiga și alte turnee de Grand Slam, astfel că posibiltiatea ca cei trei titani să își încheie cariera cu 20 de turnee de Mare Șlem în palmares nu are sorți de izbândă.
"Am făcut schimb demesaje cu Federer, e extrem de conectat cu ce se întâmplă la Australian Open. E un mare fan al tenisului, astfel că nu e surprinzător că e în continuare foarte interesat de orice turneu important", a spus Henman pentru Eurosport.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
ACUM 44 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
KYRGIOS VS DJOKOVIC, DECIZII LA 180 GRADE. "CENZURA E REMARCABILĂ. NIMENI NU A SPUS UN CUVÂNT DESPRE CE S-A ÎNTÂMPLAT"

Ce șanse sunt ca Federer să mai joace tenis?

Federer va împlini în vară 41 de ani, astfel că șansele lui să mai revină în circuit par destul de mici. Evident, Roger visează să mai participe o dată la Wimbledon, turneul de suflet, unde s-a impus de 8 ori, dar nimeni nu poate ști în acest moment cum va reacționa organismul său după o pauză atât de lungă de la tenis.
"Orice turneu în care Federer nu e prezent pierde, normal. El e și foarte popular în rândul fanilor, nu e doar unul dintre cei mai de succes sportivi din istorie. Cu toții ne-am dori să îl vedem pe Roger înapoi pe teren, îi țin pumnii ca recuperarea lui să decurgă bine. Sper ca în viitor, în loc să vadă un turneu de Grand Slam la tv, cum face acum, să fie printre protagoniști. Dar nimeni nu știe dacă Federer va mai juca. Sunt convins că muncește enorm, dar nu e ușor să revii, la vârsta lui", a mai spus fostul mare jucător englez.
Finala Australian Open 2022, Nadal - Medvedev va fi duminică de la ora 10.30, în direct și în exclusivitate pentru România, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
ACUM 3 ORE
Internazionali BNL d'Italia
Novak Djokovic, titlul #6 la Roma, al 38-lea Masters al carierei, după finala cu Stefanos Tsitsipas
ACUM 13 ORE