Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a recunoscut: a participat la un eveniment, deși știa că are COVID-19

Cristian Mihală

Actualizat 12/01/2022 la 07:49 GMT+2

Novak Djokovic a recunoscut că a participat la evenimentul organizat de L'Equipe, pe 18 decembrie, deşi ştia că are COVID-19. Sârbul a admis totodată că a făcut o greşeală în completarea documentelor pentru aterizarea la Melbourne, dar a dat vina pe un membru al staffului său.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Telenovela Djokovic continuă. Deşi a fost absolvit de vină de către un Tribunal, cu privire la anularea vizei de intrare în Australia, numărul unu mondial nu ştie încă dacă va putea evolua la Melbourne. Ministrul imigrării, Alex Hawke, poate lua în continuare decizia de a-l deporta, iar un anunţ final ar putea veni chiar azi.
În toată această perioadă, jurnaliştii din Vest au investigat cât de veridic este testul PCR pozitiv prezentat de Nole, conform căruia şi-a făcut intrarea în Australia. Der Spiegel a făcut o anchetă în acest sens şi a tras concluzia că sunt şanse mari ca rezultatul să fi fost "plantat" pe buletin cu 10 zile mai târziu decât susţine Djokovic.
Cert e că existau clar inadvertenţe între ceea ce a prezentat Nole şi realitate, în sensul în care acesta susţine că şi-a făcut testul pe 16 decembrie, iar în următoarele două zile a fost văzut la două evenimente diferite. Mai întâi, a participat la premierea unor copii sârbi (17 decembrie), fără mască, pentru ca apoi, pe 18, să fie prezentat la un eveniment organizat de L'Equipe, care a presupus şi o şedinţă foto.
Nole a recunoscut azi, într-o postare pe Instagram, că pe 18 decembrie, deşi ştia că are COVID-19, a participat la respectivul eveniment, însă a ţinut să precizeze că pe 17, când s-a întâlnit cu acei copii pe care i-a premiat, nu aflase încă rezultatul testului. Asta deşi, potrivit analizelor de laborator, rezultatele au fost disponibile încă din seara zilei de 16.
"Accept că ar fi trebuit să reprogramez acel eveniment", a scris Djokovic într-o postare pe Instagram, pentru ca apoi să precizeze: "M-am simţit obligat să merg mai departe şi să particip la interviul L'Equipe, pentru nu voiam să dezamăgesc jurnaliştii. M-am asigurat că am păstrat o distanţă socială corectă şi că am purtat mască pe durata evenimentului".
Inclusiv premierul Serbiei, Ana Brnabic, a admis că Djokovic nu a respectat termenii izolării.

Djokovic, despre datele completate greşit în Australia

În declarația prezentată Poliţiei de Frontieră, la sosirea în Australia, sârbul a bifat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru care ar fi fals. Sârbul s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care susține că a avut COVID-19, acolo petrecându-și și Crăciunul. Ulterior, ar fi zburat în Spania, lucru pe care "l-a uitat" în declarația completată, așa cum se vede mai jos.
O astfel de minciună în formularul completat la sosirea în Australia "e o serioasă ofensă. Oricine completează cu bună știință greșit e pasibil de o pedeapsă civilă pentru fals în declarații și poate sta după gratii până la 12 luni", după cum se arată în regulile de intrare în Australia.
Djokovic
Referitor la această speţă, Djokovic a dat vina pe un membru al staffului său, care ar fi completat greşit formularul.
"A fost o eroare umană, făcută de agentul meu, nicidecum una deliberată. Îmi cer scuze pentru această greşeală administrativă, a fost bifată o altă căsuţă decât cea care trebuia", a explicat Djokovic.
Nole se confruntă astfel în continuare cu mari probleme, cu doar câteva zile până la startul Australian Open, o decizie privind deportarea lui urmând a fi luată azi sau, cel târziu, joi.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo