Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, lovit crunt, deşi e la pământ: "Nu va fi niciodată "GOAT"-ul din tenis!"

Cristian Mihală

Publicat 16/01/2022 la 10:43 GMT+2

Sam Groth, principalul contestatar al lui Djokovic, a scris un editorial în prestigiosul Herald Sun, imediat după ce Nole a pierdut apelul în Tribunal. Fostul tenismen australian consideră că sârbul nu va ajunge niciodată la statutul altor legende din sport.

Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal

Credit imagine: Eurosport

Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, împotriva anulării vizei sale şi a expulzării din Australia. Verdictul anunţat de judecătorul şef James Allsop a venit în urma unei decizii unanime a celor trei judecători care au participat la audierea cazului la Tribunalul Federal. Această decizie înseamnă că Djokovic, nevaccinat contra Covid-19 şi intrat în Australia în baza unei excepţii medicale, nu mai poate întreprinde alter acţiuni legale şi astfel nu îşi va putea apăra titlul de campion la turneul Australian Open, care începe luni şi ar putea primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia.
O lovitură grea pentru Djokovic, care spera ca la "openul vesel", turneul lui favorit, să îi depăşească pe Nadal şi Federer şi să devină cel mai titrat jucător din istorie. "GOAT"-ul în tenis (greatest of all time) e marea miză pentru cei trei titani, anul trecut aceştia ajungând la o egalitate perfectă: 20 de Grand Slamuri cucerite de fiecare, în carieră. Dar Sam Groth, fostul jucător de tenis din Australia, care s-a erijat în principalul contestatar al sârbului, e de părere că, indiferent cât va mai câştiga Nole, acesta nu va fi niciodată văzut de marea majoritate a oamenilor "cel mai bun din istorie".
Pentru că, pentru a ajunge la acest statut, nu contează doar trofeele cucerite. Djokovic are 20 de Grand Slamuri, a stat cel mai mult din istorie în fotoliul de lider ATP şi are cele mai multe turnee din categoria Masters. Totuşi, acest lucru e insuficient crede Groth, pentru că impresia lăsată, atât în teren, cât şi în afara lui, nu e cea mai bună. Djokovic nu inspiră, iar reputaţia lui e una teribilă, crede fostul tenismen, rămas în istoria tenisului drept unul dintre cei mai buni jucători la serviciu din istorie.
CITEŞTE ŞI:

Sam Groth îl "loveşte" pe Djokovic, când acesta e la pământ

Iată opinia lui Sam Groth despre "GOAT-ul" din tenis
"A fi cel mai mare înseamnă mult mai mult decât cifre. Succesul este important, desigur, dar să fii considerat "GOAT" contează şi ceea ce faci pentru sportul tău, cum te comporți și ce moștenire ai lăsat. În cazul lui Novak Djokovic, cred că putem spune că nu va fi niciodată considerat "cel mai mare" din tenis.
Dacă era vorba doar despre cifre, atunci da, într-o zi Djokovic va fi considerat cel mai mare jucător la masculin, deoarece statisticile sale le vor depăși cu siguranță pe cele ale lui Roger Federer și Rafa Nadal. Dar nu va transcende niciodată acest sport.
Indiferent de farsa cu viza, care a dominat titlurile presei în această lună, Djokovic nu va fi considerat vreodată deasupra lui Federer, Nadal sau Rod Laver. A făcut parte din cea mai mare eră a tuturor timpurilor? Da, sigur. Dar se pare că, cu cât Djokovic avansează în carieră, cu atât reputația lui devine mai proastă. Nadal și Federer, care se apropie de "pensionare", nu vor ajuta cu nimic la reputația lui Nole. Nu cred că îl vom vedea pe Federer jucând din nou, dar asta nu înseamnă că oamenii vor deveni brusc fani Djokovic. Și, desigur, ultimele săptămâni nu vor fi de ajutor. Adevărul este că Djokovic are o bază puternică de suporteri, dar nu este iubit la nivel mondial.
Criteriile pentru această listă nu au în vedere doar statisticile; longevitatea și influența pe și în afara terenului contează enorm. Privind la Serena și Roger, de exemplu, ei vor fi întotdeauna amintiți ca doi sportivi care au mers dincolo de sportul lor. Au făcut imposibilul și au inspirat generaţii. În același mod în care Tiger Woods transcende golful, acești doi jucători sunt totul pentru tenis și vor fi întotdeauna. Ei sunt Michael Jordan din tenisului. Nu-l poți pune niciodată pe Novak la acelaşi nivel", scrie Sam Groth în Herald Sun.
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie şi are acoperire totală pe Eurosport şi Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo