Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scene ireale la Australian Open. Tomic i-a zis aribtrului, în partida din calificări, că are sigur COVID-19

Cristian Mihală

Publicat 11/01/2022 la 08:49 GMT+2

Bernard Tomic a fost eliminat în calificările pentru Australian Open, de rusul Safiulin, scor 1-6, 4-6, dar nu și-a făcut ieșirea din scenă fără o nouă controversă. Sportivul de 29 de ani i-a transmis arbitrului că e convins că suferă de COVID-19.

Bernard Tomic à l'Open d'Australie en 2021

Credit imagine: Getty Images

Tomic rămâne un jucător problemă, chiar dacă vârsta ar indica multă maturitate. Nici vorbă să fie așa. După ce în martie 2020, a pus pe toată lumea pe jar, acuzând simptome de coronavirus deși nu avea nimic, un nou episod din același scenariu a avut loc azi. În calificările pentru Australian Open, jucătorul de la Antipozi nu a avut vreo șansă în fața rusului Safiulin, care l-a învins ușor, în două seturi.
CITEȘTE ȘI:

Bernard Tomic, o nouă "reprezentație", la Australian Open

În pauza de la 2-1 pentru adversar, în setul secund, Tomic a uluit asistența, explicându-i arbitrului că joacă atât de slab pentru că are coronavirus. Sportivul a susținut că se simte foarte rău și că prestația sa e o consecință a acestui fapt, dând vina pe organizatori că nu fac suficiente teste.
"Cu siguranță în următoarele două zile voi fi testat pozitiv, îți spun. Îți voi cumpăra cina dacă nu dau pozitiv testul în trei zile. Altfel, îmi cumperi tu cina. Nu pot să cred că nimeni nu este testat. Ei le permit jucătorilor să intre pe teren cu teste rapide, făcute în camera lor. Haide... Fără testare PCR oficială", i-a spus Tomic arbitrului de scaun.
Ajuns la 29 de ani, Tomic a fost un copil minune al tenisului australian. La doar 18 ani, ajungea până în sferturi la Wimbledon, pentru ca apoi, un an mai târziu, în 2012, să facă optime la Australian Open. A câștigat 4 titluri în carieră și a urcat până pe locul 17 ATP, dar niciodată nu a ajuns să își exploateze talentul enorm pe termen lung.
Tomic a fost văzut ca un puști rebel al tenisului, fiind mereu aproape de controverse. Încă din 2009, când nu împlinise 17 ani, australianul a refuzat să se antreneze cu Lleyton Hewitt, fostul mare campion de la Antipozi, menționând că acesta nu e suficient de bun.
A fost amendat și suspendat în mai multe rânduri, cea mai mare controversă fiind probabil legată de modul în care a pierdut partida de la Wimbledon 2019, cu Jo-Wilfried Tsonga. Atunci, australianul pur și simplu a refuzat să își apere șansele, permițându-i francezului să îl învingă în doar 58 de minute. Ulterior, a fost amendat cu 45.000 de lire pentru că nu a "întrunit standardele cerute de un jucător profesionist".
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo