Nu doar fanii din tribunele de la Melbourne au fost în proporție covârșitoare de partea lui Nadal, în finala cu Medvedev, câștigată în 5 seturi, la capătul unei partide de 5 ore și 24 de minute. Contextul - Rafa putea deveni primul jucător din istorie care ajunge la 21 de Grand Slamuri -, dar și faptul că jumătate de an nu a putut juca, din cauza accidentărilor, iar în noiembrie lua în serios chiar varianta retragerii au făcut din "Matador" omul căruia majoritatea oamenilor de tenis i-au ținut pumnii.
Printre fanii marelui campion spaniol s-a numărat și Simona Halep, care a postat imediat după finalul ultimul act câștigat dramatic de Rafa un mesaj sugestiv.
"Rafaaaaa #21@RafaelNadal", a scris Simo pe Twitter.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 10 ORE
CITEȘTE ȘI:
PRIMA REACȚIE A LUI DJOKOVIC, DUPĂ CE NADAL A CÂȘTIGAT AUSTRALIAN OPEN ȘI L-A DEPĂȘIT LA GRAND SLAMURI

Simona Halep este fan Rafa Nadal

În tenis, modelul Simonei Halep a fost Justine Henin, o sportivă de aceeași înălțime cu ea, care însă, grație deplasării și muncii enorme s-a bătut de la egal la egal cu orice mare campioană, cucerind turnee de Grand Slam și fiind numărul unu în lume.
Dar Simo a fost mereu atrasă și de jocul lui Nadal, admirându-l pe acesta pentru munca depusă și pentru puterea de luptă. În numeroase rânduri, campioana noastră a vorbit la superlativ despre "Matador", ultima oară chiar la Australian Open 2022. După ce John McEnroe a comparat-o în urmă cu o săptămână și jumătate cu Rafa, Simo a avut doar cuvinte de laudă în legătură cu spaniolul.
"Ca să pot să progresez în acest sport, trebuie să vin cu ceva, mi-aş dori să fiu mai agresivă. În unele meciuri reuşesc, în altele nu sunt aşa cum mi-aş dori, dar asta durează şi îmi iau timp.
Mi-e greu să cred că sunt ca Nadal (n.r.: top spin pe forehand), mă bucur să aud asta, îmi dă încredere, pentru că jocul meu e mai creativ, nu este să închid ochii şi să dau şi să zic că, dacă intră, e bine, iar dacă nu, aia e.
Îmi place să gândesc mai mult decât să intru pe teren şi să lovesc cât se poate de tare. Nici nu am fizicul să dau cu 200 la oră şi nici nu mi-ar plăcea.
Nadal a fost un model pentru mine, am încercat să fur de la marii campioni atât cât am putut şi cât mi se potriveşte.
Într-adevăr, este o motivaţie pentru mine să mă uit la Nadal şi să încerc să iau câte ceva de la el. Acesta e obiectivul meu, să fiu mai agresivă, dar nu pot să cedez total la jocul meu, aşa că o să fie un mix", a spus Halep.
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Ilie Năstase a comentat colaborarea Halep–Mouratoglou înainte de Roland Garros: "Toate vor s-o bată"
ACUM 13 ORE