Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka, în al 9-lea cer după ce a ridicat trofeul la Australian Open! "Încă tremur"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/01/2023 la 13:55 GMT+2

Aryna Sabalenka a câștigat primul titlu de Grand Slam din carieră, după o finală superbă împotriva Elenei Rybakina. La festivitatea de premiere, bielorusa și-a stăpânit cu greu emoțiile și a ținut să le mulțumească tuturor celor implicați în acest drum al ei.

Belarus' Aryna Sabalenka celebrates victory against Kazakhstan's Elena Rybakina after the women's singles final match on day thirteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 28, 2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Aryna Sabalenka a câștigat finala de la Australian Open, după ce s-a impus în trei seturi în fața Elenei Rybakina. Bielorusa a revenit de la 0-1 la seturi și a câștigat primul ei titlu de Grand Slam din carieră.
Câștigătoarea a fost vizibil emoționată la festivitatea de premiere, acolo unde și-a stăpânit cu greu lacrimile. Ea le-a mulțumit organizatorilor și tuturor celor implicați, însă a dedicat trofeul echipei sale, care îl merită cel mai mult, pentru toată munca depusă.
"În primul rând, îmi cer scuze pentru engleza mea, încă tremur. Pentru mine este o mare motivație și mă inspiră mult că am primit trofeul de la Billie Jean. Nu puteam să cer mai mult și îți mulțumesc. Rybakina este o jucătoare extraordinară și o felicit. Sper că ne vom mai întâlni de mai multe ori de acum încolo, poate chiar în alte finale de Grand Slam. Îmi felicit echipa, sunteți nemaipomeniți, ați făcut o treabă atât de bună.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.
Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca acest turneu să aibă loc, copiilor de mingi, celor care se ocupă de rachete, familiei, echipei mele. E cea mai nebună echipă din circuit. Am trecut prin multe suișuri și coborâșuri în ultimul an.
Voi meritați acest trofeu mai mult decât mine. E mai mult despre voi decât despre mine. Vă iubesc. Mulțumesc fanilor pentru atmosfera extraordinară pe care o fac în tribune. De abia aștept să mă întorc la anul și sper să joc un tenis mai bun, pentru că titlul l-am câștigat deja", a spus Aryna Sabalenka după ce a ridicat trofeul de la Australian Open.
Învinsa a mulțumit și ea tuturor celor implicați în organizarea turneului și a spus că abia așteaptă să se mai întâlnească cu adversara de azi, în alte partide, pentru a-și lua revanșa.
"Vreau să o felicit pe Aryna pentru acest start extraordinar de sezon. Știu cât de mult ai muncit pentru asta și sper să ne mai întâlnim curând în circuit. Vreau să mulțumesc echipei mele pentru treaba pe care am făcut-o împreună în presezon și în ultimii 3-4 ani. Președintele Federației din Kazahtan e prezent aici și îi mulțumesc. Mulțumesc familiei mele și tuturor care sunt prezenți aici. Mi-ați dat senzație de piele de găină. Mulțumesc organizatorilor și tuturor care au făcut ca acest turneu să fie posibil", a spus Rybakina, care a pierdut finala de la Australian Open.
Citește și:

Aryna Sabalenka a câștigat primul titlu de Grand Slam din carieră, după ce s-a impus la Australian Open

Sabalenka s-a impus în fața Rybakinăi, la capătul unui meci extrem de disputat, care a avut nevoie de set decisiv. Bielorusa a fructificat abia a patra minge de meci și a închis setul 3 cu scorul de 6-4.
Câștigătoarea a forțat pe propriul serviciu, sevind 17 ași, față de cei 9 ai adversarei. De asemenea, ea a făcut și 7 duble greșeli, cu 6 mai multe decât Rybakina, având și procente mai bune pe primul serviciu, dar și pe al doilea.
Victoria Sabalenkăi este cu atât mai dulce cu cât a trebuit să revină de la 0-1 la seturi și să se impună la capătul a două ore și jumătate. Rybakina a câștigat runda inaugurală, după ce a făcut două break-uri și și-a pierdut serviciul o singură dată.
De aici, Sabalenka a dus o luptă superbă pentru revenire, a câștigat al doilea set cu 6-3, iar apoi a luptat extraordinar în decisiv. La scorul de 3-3 în cel de-al treilea set, ea a făcut break-ul, iar la 5-4 a părut vulnerabilă pe propriul serviciu, reușind totuși să închidă partida, la a patra minge de meci.
Finalele de la Australian Open 2023 se văd în weekend-ul 28-29 ianuarie în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicație aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo