Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coco Gauff, înaintea meciului cu Emma Răducanu de la Australian Open: "Ea s-a confruntat cu mai multă presiune"

Alex Masgras

Publicat 17/01/2023 la 18:25 GMT+2

Coco Gauff și Emma Răducanu se întâlnesc miercuri în turul al doilea de la Australian Open, într-una dintre cele mai interesante partide ale zile. Americanca, finalistă la Roland Garros în 2022, este de părere că Răducanu a avut de înfruntat o presiune mai mare decât ea, după ce a cucerit titlul la US Open în 2021.

Cori Gauff

Credit imagine: Getty Images

Sesiunea de seară de miercuri de pe Rod Laver Arena propune un duel cu adevărat interesant între Coco Gauff și Emma Răducanu. Cele două tinere jucătoare se vor întâlni pe cea mai mare arenă de la Melbourne Park în primul meci al sesiunii de seară, de la ora 10.
Înainte de partida de miercuri, Coco Gauff a vorbit despre presiunea cu care s-a confruntat adversara sa în ultimul an și jumătate. Emma Răducanu a depășit toate așteptările în vara anului 2021, atunci când a ajuns în optimi la Wimbledon și a cucerit titlul la US Open din postura de jucătoare venită din calificări.
Din nefericire pentru aceasta, 2022 a fost un an umbrit de accidentări și rezultate modeste, iar Gauff este de părere că presiunea la care a fost supusă Răducanu este diferită de ce a trăit ea până acum:
"Evident că ea a trecut prin multe. A fost multă presiune după ce a intrat în scenă. Mi se pare că ea s-a confruntat cu mai multă presiune după ce a cucerit un Grand Slam. Mai ales că este din Marea Britanie și a fost prima jucătoare de acolo care a câștigat ceva după foarte mult timp. Probabil că este mult mai multă presiune din această cauză față de ce sunt eu obișnuită, fiind americancă", a spus Coco Gauff înaintea duelului din turul al doilea cu Emma Răducanu.
Citește și:

Gauff și Răducanu, prestații solide în primul tur de la Australian Open

Cele două jucătoare au făcut partide foarte bune în primul tur de la Melbourne. Coco Gauff a trecut de Katerina Siniakova în manșa inaugurală, scor 6-1, 6-4, în timp ce Emma Răducanu a învins-o pe Tamara Korpatsch în meciul de debut, scor 6-3, 6-2.
Coco Gauff vine și după un titlu cucerit la Auckland, acolo unde Emma Răducanu a fost nevoită să se retragă în optimile de finală, din cauza unei accidentări la gleznă.
Meciul de miercuri de pe Rod Laver Arena va reprezenta primul duel direct între cele două jucătoare.
WTA: Cine va câștiga trofeul la Australian Open 2023?
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo