Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elena Rybakina știe unde a greșit în finala Australian Open! Kazaha, elogii pentru Sabalenka

Nicu Savin

Publicat 28/01/2023 la 17:23 GMT+2

Elena Rybakina a pierdut în fața Arynei Sabalenka în finala de la Australian Open. La conferința de presă de după meci, sportiva din Khazakhstan a vorbit la superlativ despre adversara sa, dar consideră că putea fi ea cea care ridică trofeul dacă ar fi fost ceva mai agresivă în anumite momente ale disputei.

Așa a câștigat Aryna Sabalenka primul titlu de Grand Slam! Rezumatul finalei Australian Open 2023

Elena Rybakina a fost învinsă de Aryna Sabalenka în finala feminină de la Australian Open. Kazaha a câștigat primul set. dar apoi adversara sa a preluat frâiele jocului și în cele din urmă s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-4, după două ore și 28 de minute de joc.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.
Partida a fost una agreabulă, ambele combatante fiind la un nivel extraordinar, în special la serviciu. S-au dat cei mai mulți ași (26) și cele mai multe lovituri direct câștigătoare (82) din istoria finalelor de la Australian Open, de când se fac asemenea statistici (2004), ceea ce arată că am avut parte de o încleștare superbă.

Rybakina crede că ar trebui să să fi fost mai agresivă în finala cu Sabalenka de la Australian Open

Cele două jucătoare s-au lăudat una pe alta la festivitatea de premiere, iar kazaha a continuat cu elogiile la adresa Sabelenkăi și la conferința de presă. Analizând partida, Rybakina și-a reproșat totuși că nu a fost ceva mai agresivă în anumite momente ale disputei, cedându-i inițiativa adversarei din acest punct de vedere.
"Evident că acesta nu este rezultatul pe care mi l-am dorit astăzi, dar în general au fost două săptămâni grozave pentru mine. Meciul de astăzi a fost foarte dur, dar înfrângerea este doar o motivație pentru turneele viitoare. Cred că Aryna și-a ridicat nivelul în setul doi. Ea a început să joace foarte bine, foarte agresiv, făcând mai puține greșeli. Ar fi trebuit să fiu și eu un pic mai agresivă uneori. Am avut câteva șanse să schimb soarta meciului, dar ea a jucat foarte bine astăzi, a fost foarte puternică psihic, dar și din punct de vedere fizic.", a spus Rybakina.
Aceasta a fost a 4-a întâlnire directă între Rybakina și Sabalenka în turneele WTA și toate aceste dispute s-au terminat cu același scor, 2-1 la seturi pentru birlorusă. Întrebată dacă a dezvoltat un complex față de adversara de azi, Rybakina a recunoscut că sunt puține jucătoare în circuit care o pun sub o asemenea presiune.
"Nu prea multe fete mă pun sub presiune așa cum o face ea. Nu este ușor să joci împotriva ei, deoarece are un serviciu grozav și joacă foarte agresiv, are o lovitură foarte puternică. Sunt doar câteva fete care joacă în acest fel. Știam că azi trebuie să servesc foarte bine și de îndată ce voi avea ocazia, trebuie să profit de ea. Azi am avut câteva oportunități, nu am profitat de ele, jocul nu a fost de partea mea, dar și pentru că Aryna fost un adversar cu adevărat dur", a conchis sportiva care reprezintă Kazhakhstanul.
Aryna Sabalenka este adversara cel mai des întâlnită de Rybakina în circuit fără ca învingătoarea de la Wimbledon 2022 să reușească vreo victorie, ceea ce întărește spusele acesteia după finala de la Openul Vesel.
Finala masculină de la Australian Open 2023, Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas, se vede pe 29 ianuarie în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicație aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo