Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu își poate relansa cariera la Australian Open! John McEnore: "Are șansa asta!"

Irina Aldea

Publicat 17/01/2023 la 02:24 GMT+2

Emma Răducanu a impresionat la debutul la Australian Open 2023, învingând-o pe Tamara Korpatsch în două seturi convingătoare. În turul secund, britanica se va duela cu favorita numărul 7, Coco Gauff.

Emma Răducanu

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu o va înfrunta pe Coco Gauff într-unul dintre meciurile de excepție din turul secund la Australian Open. Fosta campioană de la US Open, Emma Răducanu, vrea să revină în acest an în top, iar John McEnroe este entuziasmat să afle dacă va putea produce un nivel ridicat împotriva lui Gauff, numărul 7 mondial. McEnroe se așteaptă, de asemenea, ca Gauff să câștige un titlu de Grand Slam în următorii doi ani.
Emma Răducanu va avea șansa de "a se dezlănțui și de a juca liber" împotriva lui Coco Gauff în turul al doilea al Australian Open, potrivit lui John McEnroe. Răducanu, în vârstă de 20 de ani, nu a părut deranjată de accidentarea de dinaintea turneului, trecând fără probleme de Tamara Korpatsch în meciul de debut. Gauff, cap de serie numărul șapte, în vârstă de 18 ani, s-a impus și ea fără probleme, setând astfel o primă confruntare cu Emma Răducanu.
CITEȘTE ȘI:

Emma Răducanu își poate relansa cariera la Australian Open, crede John McEnroe

Ambele jucătoare au fost clasate în top 15 vara trecută, dar în timp ce Gauff a urcat în top 10, Răducanu a coborât pe locul 77 după ce a pierdut punctele de la victoria uimitoare de la US Open 2021: "Probabil că va fi prima dată în câțiva ani în care Emma Răducanu nu va simți tipul de presiune pe care o simte de când a câștigat US Open", a declarat fostul număr 1 mondial, McEnroe, pentru Eurosport.
"Așa că, probabil, este un lucru bun pentru a-i permite să fie mai liberă și să își facă treaba, pentru că, pentru mine, este tipul de jucătoare, tipul de persoană și tipul de talent care ne-ar prinde bine în top 10". Răducanu a avut un prim sezon complet dificil în circuit după ce a apărut pe scenă în 2021. Ea nu a trecut de turul al doilea la niciunul dintre cele patru Grand Slam-uri din 2022 și a fost împiedicată de mai multe probleme fizice.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

"A fost greu să urmăresc dificultățile ei", a spus McEnroe. "Dar ea joacă împotriva cuiva care a mers într-un ritm mai lent și s-a maturizat treptat - Gauff are doar 18 ani, dar este în circuit de ani de zile. Este un meci grozav în turul al doilea și cred că va fi prima dată după o vreme când Emma se poate relaxa și poate juca mai liber. Va fi interesant de văzut ce se va întâmpla acolo.
Cred că Coco se află în poziția cea mai bună în acest moment pentru a avea un parcurs bun și cred că va câștiga un Grand Slam în următorul an sau cel mult doi. Pentru mine, ea e o mare favorită. Se pare că joacă din ce în ce mai bine și servește mai consistent decât a făcut-o până acum. Aș spune că este un meci pe care ar trebui să îl câștige, dar un meci care ar putea să o pună din nou pe Răducanu pe hartă, ceea ce ar fi bine pentru ea, i-ar relansa cariera", a mai spus McEnroe.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo