Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Bianca Andreescu, după prima victorie de la Australian Open 2023! "Vreau să câștig un Grand Slam anul ăsta"

Bianca Dumitru

Publicat 16/01/2023 la 06:35 GMT+2

Bianca Andreescu s-a calificat în această dimineață în turul 2 la Australian Open, după ce a învins-o în două seturi pe Marie Bouzkova. Sportiva cu origini românești a oferit un interviu exclusiv pentru Eurosport, în care a vorbit despre obiectivele sale din acest an.

Bianca Andreescu, după prima victorie de la Australian Open 2023! "Vreau să câștig un Grand Slam"

Bianca Andreescu a obținut, în această dimineață, prima victorie de la Australian Open 2023. Sportiva de pe locul 43 WTA s-a impus în fața lui Marie Bouzkova, ocupanta locului 26 mondial, în două seturi, scor 6-2, 6-4, după o oră și 42 de minute de joc.
Bianca a început meciul foarte bine și reușit să se desprindă rapid pe tabelă, conducând cu 4-1, și nu a mai putut fi egalată, adjudecându-și primul set în 47 de minute.
În partea a doua a meciului, duelul a fost mai echilibrat, iar cele două sportive și-au împărțit game-urile până la scorul de 4-4. Andreescu a preluat apoi conducerea (5-4) și a reușit ulterior și singurul break al setului, obținând victoria.
Sportiva cu origini românești s-a calificat, astfel, în turul 2 la Australian Open 2023, unde va da peste Cristina Bucsa, locul 100 WTA, care a eliminat-o în această dimineață din competiție pe Eva Lys, în trei seturi, scor 2-6, 6-0, 6-2.
Citește și:

Bianca Andreescu visează la un nou titlu de Grand Slam

După calificarea în turul 2 la Australian Open, Bianca Andreescu a oferit un interviu exclusiv pentru Eurosport România în care a vorbit, printre altele, despre cum s-a simțit la debutul în primul turneu de Grand Slam din 2023.
"M-am simțit foarte bine pe teren, sunt fericită că am reușit să stau concentrată de la început până la sfârșit. Ea a fost o provocare pentru mine și mă bucur că am reușit să-i fac față. Simt că am reușit să pun în aplicare cele mai bune tactici și am fost la un nivel bun, așa că sunt foarte fericită", a declarat sportiva cu origini românești.
Bianca a dezvăluit și ce așteptări are de la Australian Open, dar și care sunt obiectivele sale pentru acest an, spunând, printre altele, că își dorește să revină în top 10 WTA și să câștige un nou trofeu de Grand Slam.
"În general, vreau să câștig fiecare turneu la care particip, așa că sper să pot câștiga aici, dar o voi lua meci cu meci și vom vedea ce se întâmplă.
În ceea ce privește obiectivele din acest an, sper să revin în top 10 WTA, să câștig încă un Grand Slam și un turneu de 1.000 de puncte. Vreau să fiu sănătoasă și să pot să joc pe tot parcursul acestui sezon", a adăugat Bianca Andreescu, în exclusivitate pentru Eurosport România.
WTA: Cine va câștiga trofeul la Australian Open 2023?
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo