Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Justine Henin nu are dubii înainte de Australian Open: "El e favoritul copleșitor"

Nicu Savin

Publicat 11/01/2023 la 22:07 GMT+2

Justine Henin a prefațat Grand Slam-ul de la Australian Open, iar experta Eurosport nu are niciun dubiu în privința favoritului în competiția masculină. În opnia sa, Novak Djokovic are cele mai mari șanse de a cuceri trofeul și spre deosebire de alte turnee va avea o motivație în plus, aceea de a se răzbuna pentru ce i s-a întâmplat anul trecut.

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Au mai rămas doar 5 zile până la starul Australian Open, iar specialiștii din sportul alb se întrec în predicții în ceea ce privește jucătorii cu cele mai mari șanse la succes. Competiția masculină se anunță una extrem de tare, chiar dacă liderul mondial, Carlos Alcaraz, nu va participa din cauza unei accidentări.
Justine Henin a prefațat și ea lupta pentru marele trofeu la masculin și nu are nicio îndoială că Novak Djokovic pornește cu prima șansă. Experta Eurosport și-a argumentat opinia spunând că sârbul a demonstrat o formă excelentă cât a putut juca, dar că are și o motivație suplimentară, aceea de a se răzbuna după tot ce i s-a întâmplat în ultimul an și jumătate.
"Lui Novak Djokovic îi este foame! El este, după părerea mea, la fel ca în multe alte turnee de Grand Slam, favoritul copleșitor. În ultimii ani, rareori am văzut la vreun alt jucător această foame de a câștiga. Dar de data aceasta există și dorința de a se răzbuna, pentru că ultimele 18 luni au fost foarte dure cu el din diferite motive.
A fost căutarea Calendar Slam-ului, pe care l-a ratat la ultimul pas în 2021. Apoi a fost mizeria de la Australian Open și decizia de a nu se vaccina, ceea ce a însemnat că a trebuit să nu joace.A fost o alegere personală, evident, pe care nu putem decât să o respectăm. A făcut alegeri puternice și a acceptat consecințele pe care le-au avut asupra lui. Când a putut să fie prezent în competiții, a fost foarte, foarte bun și foarte puternic.
În 2023, este într-o formă fizică perfectă, și vine cu dorința de a dovedi lucruri. Deci da, este marele favorit.Se pot întâmpla o mulțime de lucruri, dar în mod clar, în opinia mea, va fi Djokovic împotriva celorlalți. Djokovic va fi imensul favorit.", a spus Henin în exclusivitate pentru .

Justine Henin crede că Djokovic va avea publicul de partea sa la Australian Open

În lumea tenisului există o oarecare temere că Djokovic nu va fi primit foarte bine de fanii de la Melbourne, după tot scandalul iscat în jurul său anul trecut. Organizatorii chiar au anunțat că suporterii care vor întrece măsura la meciurile sârbului vor fi dați afară din arenă. La sosirea la Melbourne, fanii i-au oferit o primire de vis lui Nole, dar e clar că la aeroport s-au dus numai susținătorii săi, în timp ce în complexul de la Australian Open vor fi și oameni deranjați de atitudinea sa de anul trecut. Justine Henin consideră că nu va fi nicio problemă din acest punct de vedere și Djokovic se va bucura de mult sprijin din partea fanilor de la Antipozi.
"Este foarte apreciat acolo pentru că a câștigat de atâtea ori la Melbourne și pentru că îi place să joace acolo. Întotdeauna a avut o legătură bună cu publicul australian, un public foarte respectuos care vrea să vadă cei mai buni jucători prezenți. Prin urmare, va avea sprijinul fanilor. L-a avut deja în Adelaide și îl va avea în Melbourne, nu există nicio îndoială.", a completat Henin.
Novak Djokovic a câștigat de 9 ori la Australian Open, record absolut. Dacă va triumfa și în acest an va deveni al doilea om din istorie care câștigă de 10 ori același turneu de Grand Slam, după Rafa Nadal, care are 14 titluri la Roland Garros. În același timp, sârbul va ajunge la 22 de titluri de Grand Slam în total și îl va egala pe marele său rival.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo