Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Garbine Muguruza, o umbră a jucătoarei care era cândva. Iberica, eliminată în turul 1 la Australian Open de Mertens

Irina Aldea

Publicat 17/01/2023 la 04:55 GMT+2

Garbine Muguruza a fost eliminată încă din primul tur la Australian Open 2023. Iberica s-a aflat într-o poziție excelentă în meciul cu Elise Mertens, însă a capotat complet, renunțând la avantaj inexplicabil.

Garbine Muguruza

Credit imagine: Getty Images

Dublă campioană de Grand Slam și fost lider mondial, Garbine Muguruza nu se mai regăsește în circuitul feminin de tenis. Aflată în prezent pe locul 73 WTA, sportiva din Spania a decăzut complet în utlima perioadă și pare că traversează o pasă nefastă pe care nu o poate pur și simplu depăși.
Muguruza a mai picat un test. Iberica a cedat în fața favoritei numărul 26, Elise Mertens, după ce s-a aflat în poziția de a servi pentru a se califica în turul secund la Australian Open. În final, belgianca s-a impus cu scorul de 3-6, 7-6 (3), 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore și 33 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Garbine Muguruza, o umbă a jucătoarei care era cândva, OUT în turul 1 la Australian Open 2023

Înfrângerea din primul tur va avea urmări pentru Garbine Muguruza și în clasament. Ea va părăsi Top 80 WTA, după o nouă presație în care a clacat. Finalistă la ediția din 2020 de la Australian Open, Garbine Muguruza are acum 0 victorii și 3 înfrângeri în 2023, după ce a servit pentru meci în 2 dintre partidele pierdute.
Garbine Muguruza a pierdut ultimele 8 seturi decisive disputate în circuit. În continuare, Elise Mertens se va duela la Melbourne cu învingătoarea meciului dintre Lauren Davis și Danka Kovinic. Belgianca a ajuns cel mai departe la Australian Open în semifinale, în 2018.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo