Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John McEnroe nu își explică surprizele în lanț de la Australian Open, dar le consideră benefice pentru tenis

Nicu Savin

Publicat 23/01/2023 la 22:49 GMT+2

Australian Open 2023 a fost o competiție plină de surprize, atât la masculin, cât și la feminin. John McEnroe a analizat această situație și a declarat că nu are o explicație pentru acest fenomen, dar crede că tenisul are numai de câștigat datorită performanțelor fantastice ale unor jucători despre care se vorbea foarte puțin înainte.

Laver cup INTERVIEW McEnroe farewell message

Credit imagine: Eurosport

Australian Open 2023 a ajuns în faza sferturilor de finală, iar de acolo lipsesc, din diferite motive, nume grele din tenisul mondial. Surprizele s-au succedat încă din primele tururi și este clar că vom avea cel puțin un finalist în premieră la Melbourne, atât la masculin, cât și la feminin.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone
Primul Grand Slam din acest an a marcat și o premieră incredibilă. Pentru prima dată în Era Open, niciunul dintre primii doi capi de serie de pe cele două tablouri nu reușește să ajungă în sferturile de finală.

John McEnroe scoate în față beneficiile surprizelor de la Australian Open

John McEnroe a analizat situația rară de la acest Grand Slam și consideră că aceste surprize nu fac decât bine tenisului, pentru că în prim plan apar jucători noi. Expertul Eurosport nu își explică de ce favoriții au căzut pe capete la Antipozi, dar nu vede neapărat un lucru negativ în asta.
"De când Australian Open și-a schimbat data de desfășurare, devenind primulGrand Slam al anului, jucătorii au încercat să găsească cea mai bună modalitate de a-și maximiza pregătirea. Este greu de spus de ce au fost atâtea surprize. Jucătorii sunt influențați de mai multți factori. Contează ceea ce faci de sărbătorile de Crăciun, ceea ce faci de Anul Nou. Este un angajament dur.
Jucătorii vor probabil un extrasezon mai lung, astfel încât să se poată recupera mental și fizic. Am vorbit despre asta încă de când eram la vârsta lui Coco Gauff (18 ani). Încă lucrăm și încercăm să ne dăm seama ce este mai bine pentru jucători.Nu există niciun motiv clar pentru care au fost atâtea surprize. Rafa s-a accidentat, Iga pare emoțional într-un alt loc, nu atât de bun pentru ea. La Ruud, poate că presiunea a ajuns la el sau a jucat prea multe turnee demonstrative.
Asta este chestia cu evenimentele de Grand Slam. Sunt imprevizibile și asta este și ceea ce le face grozave într-un fel, dar oamenilor le place să arunce aceste statistici de genul acesta: - Wow, e prima dată când primii doi capi de serie nu ajung în sferturi! - Dar vestea bună este că vom vedea o nouă injecție de sânge proaspăt și fețe noi, care în cele din urmă vor fi lucruri bune pentru joc.Carlos Alcaraz a adus un suflu incredibil", a spus John McEnroe pentru
Dintre jucătorii rămași în concurs la Melbourne, doar Novak Djokovic și Viktoria Azarenka au mai triumfat la Openul Vesel. În plus, sârbul este și singurul câștigător de Grand Slam care este încă pe tabloul băieților. La feminin, pe lângă Azarenka, mai au acest statut Ostapenko și Rybakina, dar cele două se vor duela în sferturi.
Locurile din clasament ocupate de aspiranții la titluri relevă și ele faptul că a fost un turneu neașteptat. La masculin, Tsitsipas, Djokovic și Rublev sunt singurii jucători din top 10 ATP care mai sunt în competiție. Următorul cel mai bine clasat este Karen Khachanov (20 ATP). La feminin situația este și mai surprinzătoare. Dintre primele 16 jucătoare ale lumii doar două sunt în sferturi: Aryna Sabalenka și Jessica Pegula.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo