Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sabalenka a dezvăluit secretul triumfulului de la Australian Open! Marea schimbare care a dus-o spre succes

Nicu Savin

Publicat 28/01/2023 la 18:51 GMT+2

Aryna Sabalenka a câștigat primul ei titlu de Grand Slam, după ce a învins-o pe Elena Rybakina în finala de la Australian Open. Bielorusa a recunoscut că era foarte neîncrezătoare în forțele sale în anii trecuți, dar odată ce a devenit mai pozitivă și a început să-și controleze mai bine emoțiile jocul său a căpătat un plus de consistență.

Așa a câștigat Aryna Sabalenka primul titlu de Grand Slam! Rezumatul finalei Australian Open 2023

Aryna Sabalenka a atins apogeul carierei sale odată cu succesul istoric de la Australian Open. Sportiva de 24 de ani a fost mereu aproape de a câștiga turnee importante, dar a clacat în fazele finale. Acum a reușit să meargă până la capăt, învingând-o pe Elena Rybakina în finala de la Openul Vesel, ceea ce reprezintă o mare descătușare pentru ea.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.
Bielorusa nu a putut descrie în cuvinte bucuria care a cuprins-o după ultimul punct al finalei de azi și a recunoscut că este cea mai fericită zi din viața ei.
"Este o nebunie. Nu știu, este greu să exprim în cuvinte ceea ce simt acum. Sunt atât de fericită și mândră. Nu știu cum să explic... este doar cea mai bună zi din viața mea. Am fost puțin nervoasă în legătură cu ultimul game, desigur. Mi-am tot repetat că nu va fi ușor, că trebuie să muncesc pentru a-l câștiga până la ultimul punct. A fost un duel foarte greu, sunt foarte fericit că am putut să-mi controlez emoțiile și să câștig", a început Sabalenka.

Sabalenka și-a schimbat mult mentalitatea înainte de Australian Open

Vorbind despre drumul către acest triumf, Sabalenka a dezvăluit cum s-a schimbat în ultimele luni din punct de vedere mental. Neincrederea în forțele proprii au oprit-o probabil să devină mai devreme campioană de Grand Slam, dar odată ce a început să conștientizeze că are valoarea necesară pentru atingerea acestui obiectiv totul a venit de la sine. Bielorusa susține că se simțea chiar stingherită atunci când i se cereau autografe, deoarece avea impresia că este o anonimă, neavând vreun tofeu major în vitrină.
"Întotdeauna am avut un sentiment ciudat de fiecare dată când oamenii veneau să îmi ceară un autograf. Mă gândeam: "De ce îmi ceri un autograf? Sunt o nimeni. Sunt o jucătoare normală, nu am nici un Grand Slam sau ceva de genul ăsta". Dar acum am schimbat felul în care mă simt. Mă respect mult mai mult. Încep să înțeleg că sunt aici pentru că muncesc foarte mult, că sunt într-adevăr o jucptoare foarte bună. Am acea înțelegere că sunt o jucătoroare grozavă, că pot controla multe emoții pe teren. În fiecare moment dificil mi-am amintit de toate acestea, că sunt capabil să mă descurc cu toate problemele", a adăugat Sabalenka.
Faptul că în finala de la Australian Open a revenit de la 0-1 la seturi și a cucerit trofeul o pune pe Aryna Sabalenka pe o listă selectă. Bielorusa este doar a 5-a jucătoare din Era Open care se impune în prima sa finală de Grand Slam, după ce pierde primul set. Celelalte 4 sunt Nancy Richey (Roland Garros 1968), Jelena Ostapenko (Roland Garros 2017), Sofia Kenin (Australian Open 2020) și învinsa de azi, Elena Rybakina (Wimbledon 2022).
Finala masculină de la Australian Open 2023, Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas, se vede pe 29 ianuarie în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicație aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo