Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic - Tsitsipas, finala masculină de la Australian Open! Nole a făcut un meci solid, cu Paul

Nicu Savin

Actualizat 27/01/2023 la 13:06 GMT+2

Vineri au fost programate cele două semifinale masculine de la Australian Open: Stefanos Tsitsipas - Karen Khachanov și Novak Djokovic - Tommy Paul. Favoriţii au mers fără mari probleme mai departe, astfel că ne aşteaptă un ultim act de foc, în care se va juca şi poziţia 1 în clasamentul ATP.

Tsitsipas, Khachanov, Djokovic og Paul

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, în finala de la Australian Open 2023

UPDATE | Novak Djokovic s-a calificat în a 10-a finală la Australian Open, acolo unde are procentaj de 100% în disputele din ultimul act. Nole s-a impus cu 7-5, 6-1, 6-2 în faţa lui Tommy Paul, după un joc solid.
În ultimul act, pe sârb îl aşteaptă Stefanos Tsitsipas, cel care a trecut în 4 seturi de Karen Khachanov. Cei doi s-au întâlnit de 12 ori până în prezent, fostul lider mondial conducând cu 10-2 (Nole a câştigat ultimele 9 meciuri directe).
Învingătorul din finala de duminică (în direct pe Eurosport) va fi şi noul număr unu mondial, Alcaraz urmând a ceda, cel puţin pentru moment, fotoliul de lider ATP.
UPDATE | 7-5, 6-1, 4-0 în favoarea lui Djokovic, care are dublu break avans în setul 3.
UPDATE | Nole face breakul devreme şi în setul al 3-lea şi e doar o chestiune de timp până se va fi terminat această dispută.
UPDATE | 2-0 la seturi Novak Djokovic. Sârbul a fost mai sigur pe el decât în prima manşă şi nu i-a dat vreo şansă adversarului, care a practicat un tenis modest.
UPDATE | Set şi 5-0 pentru Djokovic, care e din ce în ce mai aproape de a 10-a sa finală de la Australian Open.
UPDATE | Djokovic face break devreme în setul 2 şi conduce cu 2-0. Cu ocazia partidei de azi, Nole îşi trece în CV al 1248-lea meci în circuit (îl egalează pe Guillermo Vilas). Doar Roger Federer, Ivan Lendl şi Rafael Nadal au jucat mai multe.
UPDATE | Djokovic câştigă primul set al disputei cu Tommy Paul, scor 7-5, după aproape o oră de joc. Americanul nu a fost în partidă în prima parte a setului, dar apoi şi-a revenit, şi pe fondul unei prestaţii mult sub medie a lui Nole.
picture

Ce mod de a încheia setul pentru Djokovic! Paul revenise de la 5-1 şi 40-30 pentru sârb

UPDATE | De la 5-1 şi minge de set, Djokovic a făcut câteva gameuri extrem de modeste. Şi-a pierdut de două ori serviciul, în contextul în care Paul a început să îţi intre în ritm. 5-4 pentru Nole, dar americanul serveşte.
UPDATE | Nole, destul de nevos, şi după un game câştigat.
picture

Djokovic, extrem de nervos pe jocul său, şi după un game câştigat

UPDATE | Fără a juca cel mai bun tenis al său, Djokovic se desprinde la 3-1 în primul set.

Tsitsipas, în finala la Australian Open 2023

UPDATE | Stefanos Tsitsipas s-a calificat în finala de la Australian Open 2023, după ce a trecut în patru seturi de Karen Khachanov, scor 7-6, 6-4, 6-7, 6-3.
În ultimul act, grecul îl va întâlni cel mai probabil pe Novak Djokovic, în ceea ce va reprezenta reeditarea finalei de la Roland Garros 2021. Atunci, Nole revenea de la 0-2 la seturi, pentru a se impune, scor 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.
UPDATE | Tsitsipas se desprinde rapid la 3-0, în setul 4, și, dacă Khachanov nu mai scoate din joben lovituri ca în finalul manșei a treia, semifinala pare jucată.
UPDATE | Karen Khachanov anulează două mingi de meci şi împinge partida cu Tsitsipas în setul 4, după ce a reuşit un tie-break de excepţie, cu puncte incredibile.
picture

Khachanov, tenis din altă lume! Incredibil cum a salvat 2 mingi de meci

UPDATE | Tsitsipas reuşeşte breakul şi în setul 3 şi conduce cu 3-1. Finala pare în acest moment o formalitate pentru capul de serie numărul 3.
UPDATE | Tsitsipas face breakul la 5-4 şi confirmă cu serviciul, pentru a câştiga al doilea set. Sportivul elen e la un set distanţă de a doua sa finală de Grand Slam din carieră.
UPDATE | 3-3, fără break în setul secund. Intrăm în partea a doua a celei de-a doua manşe, iar Tsitsipas pare jucătorul mai sigur la serviciu. Grecul nu a pierdut vreodată un meci la Melbourne după ce a câştigat primul set.
UPDATE | Stefanos Tsitsipas câştigă primul set, după ce a avut nervii mai tari în tie-break, 7-6(2). Grecul nu a pierdut vreun tie-break din cele 4 jucate la Australian Open 2023.
UPDATE | Serie de breakuri și rebreakuri, iar Khachanov rezistă în primul set.
UPDATE | A început prima semifinală de pe tabloul masculin.
UPDATE | Ruse și Kostyuk s-au oprit în semifinalele probei de dublu de la Australian Open. Perechea româno-ucraineană a cedat cu 6-2, 6-2 în fața favoritelor numărul 1, Krejikova/Siniakova.
picture

Ruse și Kostyuk s-au oprit în semifinale la Australian Open

Știrea inițială

Preview la semifinalele masculine de la Australian Open

Joi am aflat finala feminină de la Australian Open, care le va aduce față în față pe Elena Rybakina și Aryna Sabalenka, iar vineri se va stabili și cine va juca cu trofeul pe masă în competiția băieților.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.

Setanos Tsitsipas și Karen Khachanov vor lupta pentru prima lor finală la Australian Open

Înainte de asta, fanii români vor avea emoții pentru Gabriela Ruse, care este în fața unei performanțe istorice pentru tenisul românesc. Sportiva noastră va juca în semifinalele competiției de dublu, alături de Marta Kostyuk. Cele două vor întâlni perecehea 100% cehă, Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova, cap de serie 1. România nu a avut niciodată o finalistă la dublu la Australian Open. Cel mai aproape au fost Irina Begu și Monica Niculescu, cele două pierzând în penultimul act din 2018 în fața rusoaicelor Ekaterina Makarova și Elena Vesnina. Meciul Gabrielei Ruse va începe la ora 3:00 și poate fi urmărit pe aplicația Eurosport.
Prima semifinală masculină va începe la ora 5:30 și propune un duel extrem de interesant, între Stefanos Tsitsipas și Karen Khachanov. Grecul este pentru a 4-a oară în ultimii 5 ani în careul de ași la Melbourne, în timp ce pentru rus este prima dată când ajunge atât de departe la Antipozi.
Tsitsipas are un start de sezon fabulos și pleacă mare favorit, mai ales că are și un avantaj moral în fața lui Khachanov, câștigând toate cele 5 dueluri directe de până acum. Grecul a recunoscut la conferința de presă de după sfertul cu Lehecka faptul că se simte foarte bine și că își dorește titlul la Melbourne.
"Mă simt foarte bine cu tenisul meu, a trecut mult timp de când nu m-am simțit atât de bine. Vreau titlul la Melbourne! Vreau să trăiesc experiențe magice aici, în Australia.Sunt un jucător de tenis diferit, practic un alt joc, iar mentalitatea mea este și ea diferită. Când sunt pe teren nu mă gândesc la lucruri negative, doar ies și joc. Mă simt foarte bine. Există o versiune a tenisului în care ești epuizat după fiecare meci, în care fiecare lucru pe care încerci să-l faci necesită mult efort. Există o altă versiune în care îți faci treaba, dar îți place atât de mult încât nu contează dacă e obositor sau nu. M-am îndreptat mai mult spre asta în ultima vreme. Această dinamică m-a făcut să-mi foarte "foame" și m-a făcut să vreau să joc tenis și să realizez lucruri noi, Sunt foarte mulțumit de felul în care am jucat până acum.", a spus Tsitsipas

Careul de ași e complet! Cine câștigă trofeul de la Australian Open 2023?

Novak Djokovic - Tommy Paul, a 2-a semifinală de la Australian Open

Adversarul lui Tsitsipas sau Khachanov din finală se va stabili în urma duelului dintre Novak Djokovic și Tommy Paul. Va fi prima întâlnire directă dintre cei doi jucători, iar sârbul este mare favorit. În ultimele două meciuri, cu De Minaur și Rublev, Nole a cedat numai 12 game-uri, practicând un tenis sclipitor. Americanul se află în premieră în careul de ași la un Grand Slam și nu are nimic de pierdut.
Chiar dacă nu l-a întâlnit vreodată, Djokovic a declarat că l-a urmărit cu atenție pe Paul și a vorbit la superlativ despre acesta: "Nu l-am confruntat niciodată, dar știu cum joacă. E în circuit de câțiva ani și l-am văzut jucând mult, mai ales la acest turneu. Probabil joacă cel mai bun tenis din viața lui. Este un tenismen foarte exploziv, foarte dinamic, solid cu reverul și rapid. Îi place să intre în teren și să dicteze punctele cu dreapta. Are un serviciu foarte bun și variat, capabil să servească din toate unghiurile. Foarte complet. Are și un antrenor care a fost alături de câțiva jucători de foarte buni. Nu are nimic de pierdut, așa că îmi imaginez că va încerca să joace cel mai bun tenis al său".
Paul a făcut un turneu mare până acum, dar în fața lui Djokovic e clar că va trebui să se autodepășească pentru a spera la o victorie istorică. Întrebat despre ce trebuie să facă pentru a câștiga, antrenorul americanului a avut o replică savuroasă: "Cred că cel mai simplu mod de a-l învinge pe Djokovic este să-l otrăvești sau ceva de genul acesta", a glumit antrenorul american înainte de a deveni serios. "Nu este un lucru ușor de făcut. Trebuie să ne așezăm și să vorbim despre un plan de joc, despre diferite lucruri de pus în aplicare și nu numai. Dar va fi complicat, asta e sigur. Vom vedea ce se va întâmpla".
Partida dintre Novak Djokovic și Tommy Paul va începe la ora 10:30.
âAustralian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo