Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premieră la Australian Open, după aproape 2 decenii! Puștoaicele rescriu istoria tenisului

Dani Morar

Actualizat 15/01/2024 la 15:26 GMT+2

Mira Andreeva, Alina Korneeva și Brenda Fruhvirtova s-au calificat în turul 2 la Australian Open și au egalat o performanță veche de 19 ani. În 2005 se întâmpla ultima dată ca trei jucătoare de 16 ani să câștige în primul tur, dar cele două rusoaice și cehoaica au șanse chiar de a avansa și mai departe în competiție.

Ana Bogdan, prima reacție după eliminarea de la Australian Open 2024, în primul tur

Mirra Andreea s-a calificat astăzi în turul secund la Australian Open, după ce a trecut în minimum de seturi de Bernarda Pera, scor 7-5, 6-2, după o oră și 18 minute de joc.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Mirra Andreeva s-a alăturat în turul 2 Alinei Korneeva și Brendei Fruhvirtova (cea care a eliminat-o pe Ana Bogdan). Din 2005 nu s-a mai întâmplat ca 3 jucătoare de 16 ani să ajungă în turul 2 la Australian Open, când Vaidisova, Krajicek și Golovin treceau de primul tur.
Andreeva a mai bifat o realizare extraordinară odată cu victoria de astăzi. La 16 ani și 261 de zile, rusoaica a devenit cea mai tânără jucătoare care câștigă cel puțin un meci la fiecare turneu de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open), de la Coco Gauff încoace și cea mai tânără din Rusia care reușește asta, de la Anna Kournikova.
Andreeva va da în turul următor peste Ons Jabeur, una dintre marile favorite la trofeu. "Cred că joacă uimitor. Va fi un meci dificil, știu că are doar 16 ani, dar știu că va fi greu. Poate sunt idolul ei, dar sunt sigură că va intra pe teren decisă să mă bată. E o onoare să joc împotriva ei. Sunt un fan al ei și îmi place atitudinea pe care o arată", a declarat tunisianca înainte de meciul direct.
Citește și:

Brenda Fruhvirtova a eliminat-o pe sportiva noastră, Ana Bogdan

Ana Bogdan a condus cu 1-0 la seturi și părea că diferență de experiență putea să-i aducă o calificare în turul secundă. Câteva erori în momentele decisive i-au frânt speranțele Anei Bogdan, iar Brenda Fruhvirtova este în premieră în turul secund al unui turneu de Grand Slam, la 16 ani.
Ana Bogdan a început bine disputa cu Brenda Fruhvirtova. Românca, aflată pe locul 66 în lume, a câștigat game-ul trei din setul inaugural după p luptă de 9 minute. Acel break i-a deschis Anei drumul spre câștigarea primul set. Jucătoarea din Sinaia a condus cu 5-1 și s-a impus până la urmă cu 6-2. Siguranța dovedită pe serviciu a fost dezarmantă. Brenda Fruhvitova nu a avut nici măcar o minge de break în primul set.
Jucătoarea venit din calificări a avut probleme medicale și a primit îngrijiri în finalul primul set.
Setul al doilea a început cu totul diferit. Brenda Fruhvirtova, numărul 110 mondial, a reușit să facă break în game-ul 2, după ce Ana revenise de la 0-40 într-un game în care a făcut două duble greșeli. Jucătoarea din Sinaia și-a luat break-ul înapoi foarte repede și a pus presiune pe mult mai tânăra adversară. De la 0-2, Ana a reușit să egaleze. S-a mers cap la cap, cu game-uri câștigate pe propriul serviciu, dar Ana a avut o șansă mare. În game-ul 9, jucătoarea noastră a ratat o minge de break care ar fi putut să o aducă în fața calificării pe propriul serviciu. Puștoaica din Cehia a reușit, însă, să salveze acea minge de break și a câștigat setul al doilea după 50 de minute de luptă.
Runda decisivă a început cu un game în care Ana Bogdan a ratat două mingi de break. Chiar dacă are doar 16 ani Brenda Fruhvitova a demonstrat un mental excelent. Ana Bogdan a salvat 4 mingi de meci, dar nu a știut cum să gestioneze entuziasmul și energia mult mai tinerei adversare și a părăsit primul turneu de Grand Slam al anului încă din runda inaugurală. Jucătoarea din Cehia s-a impus cu 6-3 în decisiv. Venită din calificări, Brenda Fruhvirtova este pentru prima dată în turul al doilea al unui turneu de Grand Slam.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo