Tenis

Avertismentul lui Bill Gates pentru Nadal în privința coronavirus. Ce i-a spus încă din februarie

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Bill Gates se unió a la fiesta de Federer y Nadal

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
02/04/2020 la 12:13

Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, l-a avertizat pe Rafael Nadal încă din februarie cu privire la pandemia de coronavirus. Cei doi au jucat un meci de dublu demonstrativ în Africa de Sud, iar Toni Nadal, fostul antrenor al ibericului, a venit cu detalii despre discuția purtată după partidă.

Guvernele țărilor din Vest au fost luate pe nepregătite de virusul COVID-19, Italia și Spania fiind cele mai afectate țări din acest punct de vedere. Doar că indicii a ceea ce urmează existau, doar că autoritățile au rămas impasibile, considerând că pericolul e departe.

Roger Federer și Rafael Nadal au participat imediat după Australian Open la un demonstrativ, cu ocazia unui meci organizat de fundația jucătorului elvețian, în Africa de Sud.

French Open

#DORdeSPORT 15 ani de la primul succes al lui Nadal la Roland Garros. Începutul dinastiei

IERI LA 11:39

Bill Gates, miliardarul din Statele Unite, a făcut pereche cu Federer într-o partidă de dublu, de partea cealaltă a fileului fiind Rafa Nadal şi vedeta sud-africană de televiziune, Trevor Noah.

La momentul respectiv, coronavirus părea să afecteze doar China, dar Bill Gates i-a atra atenția lui Nadal asupra pericolului răspândirii. Informația a fost oferită de Toni Nadal, cel care i-a fost alături jucătorului din postura de antrenor cea mai mare parte a carierie, până când unchiul a rămas să se ocupe exclusiv de Academia din Mallorca.

"Rafa a jucat în februarie în Africa de Sud, iar Bill Gates l-a avertizat că situația în lume, din punct de vedere al coronavirus, se va complica. I-a spus că ceea ce se întâmpla atunci în China e doar începutul. Până nu există un vaccin sau un medicament, va fi foarrte complicat, vom trăi într-o stare de incertitudine și de pericol. Important e ca această criză să fie cât mai bine gestionată de autorități", a spus Toni Nadal, potrivit Marca.

Întrebat despre modul în care Nadal traversează această perioadă dificilă, mai ales că ieri organizatorii de la Wimbledon au decis să anuleze competiția, Toni a explicat că jucătorii nu au niciun motiv să se plângă. Situația e una teribilă în multe țări europene și să vorbești despre reluarea turneelor sau despre anumite nemulțumiri legate de amânarea lor ar însemna lipsă de empatie.

"Nu ne putem plânge de situația din tenis, pentru că sunt oameni care mor, sunt oameni care trăiesc adevărate drame. În acest moment, nu ne este capul la tenis, ultimul lucru la care ne gândim e dacă turneul de la Mallorca sau Wimbledonul au sau nu loc. Nu e îngrijorător că se amână turnee, ce e îngrijorător e că oamenii își pierd viața", a mai spus unchiul lui Rafa.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

Rafael Nadal, campion en-titre la US Open și Roland Garros: "Încep totul de la 0!"

IERI LA 09:33
Tenis

VIDEO. Rafael Nadal, vehement în privința US Open: "Nu mi-ar plăcea să merg acum la New York"

IERI LA 08:44
Subiecte asemănătoare
TenisRafael Nadal
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Tenis

"Acum doi ani azi. Mulțumesc, Darren Cahill". Simona Halep și disputa câștigată cu mintea

ACUM 9 ORE

Ultimele videoclipuri

Tenis

Rafael Nadal, campion en-titre la US Open și Roland Garros, interviu Eurosport

00:01:46

Cele mai populare

Fotbal

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

ACUM 14 ORE