Guvernele țărilor din Vest au fost luate pe nepregătite de virusul COVID-19, Italia și Spania fiind cele mai afectate țări din acest punct de vedere. Doar că indicii a ceea ce urmează existau, doar că autoritățile au rămas impasibile, considerând că pericolul e departe.
Roger Federer și Rafael Nadal au participat imediat după Australian Open la un demonstrativ, cu ocazia unui meci organizat de fundația jucătorului elvețian, în Africa de Sud.
Bill Gates, miliardarul din Statele Unite, a făcut pereche cu Federer într-o partidă de dublu, de partea cealaltă a fileului fiind Rafa Nadal şi vedeta sud-africană de televiziune, Trevor Noah.
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
IERI LA 15:52
La momentul respectiv, coronavirus părea să afecteze doar China, dar Bill Gates i-a atra atenția lui Nadal asupra pericolului răspândirii. Informația a fost oferită de Toni Nadal, cel care i-a fost alături jucătorului din postura de antrenor cea mai mare parte a carierie, până când unchiul a rămas să se ocupe exclusiv de Academia din Mallorca.
"Rafa a jucat în februarie în Africa de Sud, iar Bill Gates l-a avertizat că situația în lume, din punct de vedere al coronavirus, se va complica. I-a spus că ceea ce se întâmpla atunci în China e doar începutul. Până nu există un vaccin sau un medicament, va fi foarrte complicat, vom trăi într-o stare de incertitudine și de pericol. Important e ca această criză să fie cât mai bine gestionată de autorități", a spus Toni Nadal, potrivit Marca.
Întrebat despre modul în care Nadal traversează această perioadă dificilă, mai ales că ieri organizatorii de la Wimbledon au decis să anuleze competiția, Toni a explicat că jucătorii nu au niciun motiv să se plângă. Situația e una teribilă în multe țări europene și să vorbești despre reluarea turneelor sau despre anumite nemulțumiri legate de amânarea lor ar însemna lipsă de empatie.
"Nu ne putem plânge de situația din tenis, pentru că sunt oameni care mor, sunt oameni care trăiesc adevărate drame. În acest moment, nu ne este capul la tenis, ultimul lucru la care ne gândim e dacă turneul de la Mallorca sau Wimbledonul au sau nu loc. Nu e îngrijorător că se amână turnee, ce e îngrijorător e că oamenii își pierd viața", a mai spus unchiul lui Rafa.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Nadal, aproape de dezastru în Chile! Forțele de ordine, depășite total de asaltul unui grup de fani
27/11/2022 LA 14:47
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
26/11/2022 LA 14:34