Descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open a fost cel mai discutat subiect în timpul și după terminarea Grand Slam-ului american. Sârbul s-a redresat extrem de rapid, reușind să câștige titlul la Roma, stabilind astfel noi recorduri în turneele Masters 1000, însă chiar și la Foro Italico, sârbul a dat semne de nervozitate: în partida din sferturi a rupt racheta de pământ, apoi la exact două săptămâni după descalificarea de la Flushing Meadiows, în semifinala din Italia cu tânărul danez Casper Ruud, sârbul s-a ales cu avertisment din partea arbitrului pentru limbaj obscen. Djokovic a recunoscut după acel meci, disputat cu 1000 de spectatori în tribune, că avertismentul a fost meritat, pentru că "cuvinte deloc frumoase în limba mea". Liderul clasamentului mondial a purtat un dialog aprins cu arbitrul de scaun în fazele incipiente ale setului secund, după câteva decizii controversate în timpul punctelor disputate.
Și în startul finalei cu Diego Schwartzman, unul dominat de argentinian - care a câștigat de două ori pe serviciul lui Djokovic pentru un 3-0 neașteptat - sârbul nu și-a controlat nervii, aruncând cuvinte ironice către cei din echipa sa.
"A fost fierbințeala momentului. Este multă intensitate pe teren. Nu vreau să fac așa ceva, dar când îmi vine să o fac - asta e. Presupun că, pur și simplu, așa îmi descarc eu nervii câteodată", s-a apărat Djokovic la conferința de presă.
Australian Open
Naomi Osaka nu este dezamăgită după eliminarea de la Australian Open: "Nu sunt Dumnezeu"
ACUM 2 ORE

Paul Annacone avertizează: "Cred că ar fi mai bine așa"

Americanul Paul Annacone, un om important în cariera elvețianului Roger Federer, a analizat succesul istoric al lui Novak Djokovic de la Roma, prin care sârbul a ajuns la 36 de titluri Masters 1000, după ce la Cincinnati și-a trecut în CV și al doilea "Golden Masters" al carierei. Iar atenția reputatului antrenor s-a îndreptat rapid și asupra acestor ieșiri nervoase ale sârbului, prezente și în trecutul carierei sale.
"A spus-o și el, nu a fost cea mai bună săptămână a lui, dar marii campioni reușesc să câștige și când nu sunt în cea mai grozavă formă. Continuă să uimească. Jocul lui este atât de eficient și știe exact cum să managerieze acest lucru. Singurul lucru care pe mine mă îngrijorează este dispoziția lui mentală, pentru că pare cam irascibil în perioada asta. Eu cred că ar fi mai bine să își ia câteva zile de pauză totală, departe de tenis. Pentru a se relaxa și a trece peste toate astea", a declarat Paul Annacone, potrivit Tennis World USA.
Antrenorul american consideră, totodată, că victoria lui Diego Schwartzman din sferturile de la Roma, a schimbat puțin așteptările în ceea ce privește turneul de la Roland Garros - pe care Novak Djokovic l-a câștigat o singură dată în carieră, în 2016. Un succes la Paris îi poate transforma pe Djokovic în primul jucător din Era Open care câștigă de cel puțin două ori toate cele patru turnee de Mare Șlem, performanță pe care Nadal nu a reușit să o atingă după câteva episoade nefericite pentru el la Australian Open și de care Roger Federer nu s-a apropiat la Roland Garros.
Australian Open
Mannarino - Karatsev - Australian Open
ACUM 2 ORE