Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, replică acidă pentru Stefanos Tsitsipas, la Barcelona: "E o prostie, să recunoaștem"

Nicu Savin

Publicat 16/04/2024 la 21:55 GMT+3

Rafa Nadal a recenit cu succes pe zgură, după aproape doi ani în care nu a mai jucat pe suprafața sa favorită. "Matadorul" s-a calificat fără emoții în turul 2 de la Barcelona, dar a ținut să puncteze că în niciun caz nu poate fi favorit la turneul din Catalunya așa cum susținea Stefanos Tsitsipas în urmă cu o zi.

Stefanos Tsitsipas a dompté Rafael Nadal.

Credit imagine: Getty Images

Rafa Nadal a juca azi primul meci pe zgură după o pauză de 681 de zile. De la finala câștigată la Roland Garros 2022, Rafa a fost nevoit să stea departe de suprafața pe care e "Rege absolut", iar revenirea a fost una emoționantă.
În primul tur al turneului de la Barcelona, ibericul l-a învins fără mari probleme pe italianul Flavio Cobolli, scor 6-2, 6-3. În runda a 2-a, Rafa va avea un adversar mult mai bun, în persoana lui Alex De Minaur și consideră că pleacă cu a 2-a șansă. De altfel, "Matadorul" i-a dat o replică acidă lui Stefanos Tsitsipas, care ieri spunea că Nadal este favorit la orice turneu pe zgură la care participă, deci și la Barcelona.
"Este o prostie (n.r. ce a spus Tsitsipas), să recunoaștem, el știe că nu este cazul. Presupun că există mult respect pentru ceea ce am fost în acest turneu, dar toată lumea știe că nu mai pot fi favorit pentru a câștiga un turneu. Există pur și simplu o poveste în spate, care cântărește foarte mult pe rivali. Deocamdată nu am cum să fiu favorit, poate în jocul de azi da, se poate spune, jur că habar nu am dacă am fost sau nu. nici nu mi-a păsat. Știu că mâine nu sunt favorit, dar nici nu contează. Acestea sunt lucruri pentru voi (n.r. presa), trebuie să scrieți despre aceste lucruri, pentru mine este o experiență să joc împotriva unui jucător de top. Va fi un test pentru mine, vom vedea cum răspund.", a spus Nadal, citat de puntodebreak.com.

Rafa Nadal, precauție maximă, după debutul cu succes la Barcelona

În ceea ce privește impresiile sale după meciul de azi, Rafa a ținut să precizeze că s-a simțit bine pe teren și asta e cel mai important, dar a recunoscut că adversarul a jucat destul de modest și nu poate anticipa cum va răspunde corpul său în momentul în care va trebui să-l solicite mai mult.
"Cel mai important este că am jucat, restul e secundar. Până nu se termină săptămâna nu vom ști nimic, pentru mine este important să nu se întâmple nimic. Deși este greu, poate că nu este săptămâna potrivită să fac tot ce îmi spune inima. Vom face lucrurile cât putem de bine, cu multă logică. Că meciul de azi a mers așa este ceva pozitiv, îmi permite să joc din nou mâine. Nu știu cum va răspunde corpul meu la cerințe, dar sunt realist cu ceea ce am trăit în ultimul an și jumătate. Vom vedea cât de departe pot merge, dar voi încerca să nu trec liniile care sunt periculoase. De la cum sunt acum până la cum eram acum o săptămânăexistă o schimbare importantă. Mă văd competitiv, mă văd capabil să mă bucur de joc, toate acestea au fost destul de departe acum o săptămână. Așa e sportul, lucrurile se schimbă foarte repede.
Nu cred că a fost o super surpriză nivelul meu de joc, acum o săptămână și jumătate ar fi fost, pentru că eram acasă în diferite circumstanțe fizice și obosit psihic. În ultima săptămână, la nivel de antrenament, m-am simțit mai mult sau mai puțin bine, am jucat cu jucători de nivel înalt, nu m-am simțit foarte departe. Părăsesc jocul cu o ușoară încredere că pot, măcar, să joc unu la unu. Apoi poți să câștigi sau să pierzi, dar pentru mine este important să joc din nou. Am jucat meciul pe care trebuia să-l joc, am reușit să câștig în două seturi, dar și adversarul m-a ajutat făcând greșeli. Nu este o mare surpriză să joc la acest nivel, nici nu a fost un nivel surprinzător, a fost un nivel logic, unde am jucat ceea ce pot controla mai mult sau mai puțin. Astăzi am jucat comod, am lovit bine cu backhandul și încrucișat cu forehandul, fără a-mi complica prea mult viața. Am jucat la nivelul pe care l-am crezut suficient pentru a fi competitiv, mâine voi avea nevoie de mai mult", a completat ibericul.
Așa cum însuși a declarat, Rafa e conștient că va trebui să dea mai mult pe teren pentru a avea o șansă în duelul cu De Minaur, pe care l-a mai întâlnit de 4 ori în carieră și l-a învins de 3 ori. Singurul succes al australianului a survenit la chiar ultima dispută directă, la United Cup 2023. Meciul de la Barcelona va fi primul pe zgură dintre cei doi jucători.
Rafa Nadal a câștigat de 12 ori în carieră turneul de la Barcelona, record absolut în istoria competiției (are doar 4 înfrângeri în carieră pe zgura din capitala Catalunyei). La mare distanță de iberic se află Roy Emerson, Manuel Orantes și Mats Wilander, fiecare cu câte 3 trofee.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo