Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, calificare en-fanfare în turul 2 la Barcelona! "Regele zgurii" a trecut clar de Cobolli

Nicu Savin

Actualizat 16/04/2024 la 19:23 GMT+3

Rafa Nadal s-a calificat fără emoții în turul 2 al turneului ATP 500 de la Barcelona, învingându-l cu 6-2, 6-3 pe italianul Flavio Cobolli. Cel mai bun jucător de zgură din istorie nu a strălucit, dar a jucat un tenis curat și a profitat la maxim de prestația modestă a adversarului.

Rafa Nadal

Credit imagine: Eurosport

Rafa Nadal a avut un an 2023 de coșmar, în care nu a mai jucat deloc după Australian Open, unde a suferit o accidentare gravă. Ibericul a revenit pe teren la începutul acestui an, la Brisbane, dar problemele fizice l-au împiedicat din nou să aibă continuitate. În acest context, "Matadorul" a sărit peste toate turneele importante din prima parte a sezonului și s-a pregătit pentru sezonul de zgură, suprafață pe care este "rege" absolut.
Rafa nu a fost pregătit să joace la Monte Carlo, dar a decis să participe la turneul ATP 500 de la Barcelona, iar debutul a fost perfect. În primul tur, Nadal s-a duelat cu Flavio Cobolli, unul dintre reprezentanții generației de excepție a tenisului italian, iar partida a fost una fără istoric.
Rafa s-a impus fără drept de apel, scor 6-2, 6-3, după o oră și 24 de minute de joc. Pe arena care îi poartă numele și care a fost plină ochi, ibericul nu a strălucit decât pe alocuri, dar nici nu a fost nevoie să facă prea multe, pentru că adversarul a părut copleșit de emoții și a comis o multitudine de erori neforțate (41), mai ales în primul set.

Rafa Nadal, în turul doi la Barcelona! Ibericul, revenire cu succes pe zgură, după aproape doi ani

Meciul de azi a fost primul jucat de Nadal pe suprafața sa favorită după aproape doi ani de pauză (681 de zile). Rafa nu mai evoluase pe zgură de la finala Roland Garros 2022, când l-a învins fără emoții pe Casper Ruud (6-3, 6-3, 6-0), adjudecându-și al 14-lea trofeu la Paris, record all-time.
Dacă azi a avut în față un adversar modest, Rafa va avea un prim test dificil în turul secund de la Barcelona. "Matadorul" îl va întâlni pe Alex De Minaur, un jucător care a cedat greu în fața lui Novak Djokovic în sferturile de la Monte Carlo, săptămâna trecută.
Nadal și De Minaur s-au întâlnit de 4 ori în carieră, iar Rafa a câștigat 3 partide. Singurul succes al australianului a survenit la chiar ultima dispută directă, la United Cup 2023. Meciul de la Barcelona va fi primul pe zgură dintre cei doi jucători.
Rafa Nadal a câștigat de 12 ori în carieră turneul de la Barcelona, record absolut în istoria competiției (are doar 4 înfrângeri în carieră pe zgura din capitala Catalunyei). La mare distanță de iberic se află Roy Emerson, Manuel Orantes și Mats Wilander, fiecare cu câte 3 trofee.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo