Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal a făcut anunțul așteptat de toți fanii! Rafa va juca la Barcelona pentru ultima dată: "Voi fi pe teren!"

Irina Aldea

Publicat 15/04/2024 la 16:09 GMT+3

Rafael Nadal a anunțat în urmă cu câteva minute că va juca la Barcelona primul său meci pe zgură după o pauză de 680 de zile. "Matadorul" a dat vestea cea mare în cadrul conferinței de presă premergătoare debutului la "Conde de Godó".

Rafael Nadal & Carlos Moya

Credit imagine: Getty Images

Rafa Nadal a apărut în fața presei în complexul turneului ATP Barcelona pentru a pune capăt speculațiilor și a confirma prezența sa pe zgura din Catalonia. Spaniolul a confirmat că ultima săptămână "a fost pozitivă" în urma testelor efectuate și că "mâine - marți - voi fi pe teren" pentru confruntarea din primul tur cu italianul Flavio Cobolli (62 ATP).
Absent după turneul de la Brisbane din luna ianuarie, unde a revenit după aproape un an fără să joace, cel mai bun tenismen spaniol din istorie a confirmat participarea sa la turneul ATP 500 de la Barcelona. Deși aceasta este o veste majoră pentru fanii tenisului, Nadal a confrimat că 2024 este, fără îndoială, ultimul său sezon în circuitul mondial masculin.
CITEȘTE ȘI:

Rafael Nadal a făcut anunțul așteptat de toți fanii! "Matadorul" va juca la Barcelona pentru ultima dată

"Am venit aici în ultimul moment, pentru că nu știam dacă voi putea juca. Mâine voi fi pe teren. Mă întrebam dacă pot sau nu pot să joc. Acești doi ani au fost dificili. Tocmai am suferit o operație serioasă la șold, după care recuperarea durează mult timp. Se întâmplă lucruri în organism și nu am putut să urmez programul pe care mi-l doream. Când nu poți, nu poți. Chiar dacă mă doare, este ceea ce este.
În acest moment al carierei mele, mă aflu într-o situație diferită. Pentru mine, înainte de a regreta ceea ce nu am putut face, este un cadou să fiu la Barcelona. Consider că este ultimul meu an și vreau să mă bucur de fiecare moment. Mă simt pregătit să joc mâine. Nu mă întreb cum voi ajunge la destinație.
Știu că mă pregătesc, dar sunt realist. Pentru mine, să fiu aici este o bucurie.Consider că aceasta este ultima mea participare aici. Nu știu ce se va întâmpla în viitor, dar voi încerca să-mi ofer cele mai bune șanse. Săptămâna de antrenamente a fost pozitivă și plec cu speranța de a face tot ce pot mai bine", a declarat super-campionul cu 22 de trofee majore în palmares, care are, de asemenea, și 12 titluri cucerite la Barcelona, un record.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo