Lorenzo Musetti a impresionat în ultima vreme în circuitul ATP și este considerat de mulți specialiști drept un viitor mare campion. Italianul de numai 19 ani joacă în această săptămână la turneul ATP 500 de la Bacelona și a oferit o declarație interesantă privind idolii pe care i-a avut în copilărie.
Rivalitatea dintre Rafa Nadal și Roger Federer a fost una acerbă în ultimii ani, dar când a venit vorba despre a spune care dintre ei este mai mare, jucătorii din circuit se feresc în general să-și dea cu părerea, majoritatea preferând să-i admire pe ambii.
Nu este cazul tânărului Lorenzo Musetti, care a fost foarte ferm în alegerea sa: "La început, idolul meu a fost Nadal, poate din cauza faptului că sunt stângaci și pentru că, în copilărie, îți place să vezi pe cineva cu gesturile tale pe teren. Am un mare respect pentru Rafa, dar apoi am trecut la Federer, poate din cauza faptului că lovesc reverul cu o singură mână, la fel ca el.
Tenis
Când i-a cerut Nadal autograful lui Roger Federer! Moment de respect maxim între cele două legende
ACUM O ORĂ
Pentru mine, Federer este cel mai mare jucător al tuturor timpurilor, datorită a tot ceea ce a realizat și datorită modului său elegant de a juca. El este un model de urmat atât pe teren, cât și în afara lui.", a spus Musetti, citat de tennishead.com.
https://i.eurosport.com/2021/04/08/3025748.jpg

Lorenzo Musetti: "Întâlnirea cu Federer este o amintire de neșters pentru mine"

Italianul a dezvăluit că a trăit un moment unic, atunci când a fost partener de încălzire pentru Federer, la Australian Open 2020: "L-am încălzit pe Federer înaintea unui meci la Australian Open anul trecut. Este o amintire de neșters pentru că ne-am antrenat pe Rod Laver Arena. A fost foarte interesant pentru mine să-l cunosc pe cel care este idolul meu."
Lorenzo Musetti este momentan pe locul 87 în ierarhia ATP, dar perspectivele de a urca sunt reale. Italianul a avut un start de sezon destul de bun, făcând semifinale la Acapulco (a pierdut la Tsitsipas) și sferturi de finală la Cagliari (a pierdut la Laslo Djere).
În această săptămână, Musetti joacă la Barcelona, acolo unde a trecut deja de primul tur, după ce l-a învins în 2 seturi pe experimentatul Feliciano Lopez (6-4,6-3). Pentru un loc în optimi, italianul joacă contra lui Felix Auger Aliassime (cap de serie nr.10 la turneul catalan).
Turneul ATP de la Barcelona este zilnic, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. De asemenea, pe Eurosport Player sunt transmise cele mai importante meciuri ale turneului ATP 250 de la Belgrad, unde principalul facvorit este Novak Djokovic.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Mama lui Roger Federer, dezvăluiri emoționante despre retragere! "A trebuit să se oprească"
ACUM 5 ORE
Tenis
"Iubesc prea mult tenisul ca să mă retrag!" Anunțul unui câștigător de Grand Slam
ACUM 7 ORE