Carlos Alcaraz a doborât toate barierele în 2022 și accederea în Top 10 ATP a fost doar un pas către succesul suprem. Alcaraz strălucește atât pe hard, unde s-a impus la Miami, cât și pe zgură. La Barcelona, Alcaraz a ridicat publicul în picioare cu o evoluție minunată în fața lui Tsitsipas. Grecul nu a rezistat tenisului variat propus de puștiul de 18 ani!
Alcaraz s-a impus cu 6-4, 5-7, 6-2 și îl urmează, în performanțe, pe un alt spaniol care uimea lumea sportului în urmă cu 17 ani.
Roland Garros
Carlos Alcaraz, lecție de supraviețuire la Roland Garros! E în turul 3, după un meci dramatic
ACUM 9 ORE
Alcaraz joacă în semifinale la Barcelona împotriva australianului De Minaur. Dacă va câștiga acest trofeu, Alcaraz urcă până pe locul 9 ATP, peste un alt puști foarte promițător, Felix Auger-Alliasime.

2022, anul spaniolilor în tenisul mondial

Rafael Nadal a început acest an cu o serie fantastică de victorii. Succesul spaniolului de la Australian Open a deblocat egalitatea ireală dintre Djokovic, Federer și Nadal la numărul de victorii în turnee de Grand Slam. Campionul spaniol s-a accidentat și a lăsat locul în lumina refletoarelor urmașului său. Carlos Alcaraz a redefinit lupta dintre puștii de vitor din tenis, iar nume cu Tsitsipas, Zverev sau Sinner au rămas să aplaude evoluțiile de vis ale spaniolului de doar 18 ani. Victoria obținută în Mastersul de Miami pare să fie doar aperitivul unui sezon de zgură pe unde Alcaraz vrea să stăpânire. La Barcelona, Alcaraz se încălzește pentru Madrid, Roma și apoi marea încercare de la Roland Garros. Pe zgura magică de la Paris, Alcaraz ar putea să dea din nou peste idolul său Nadal, stăpânul absolut al Parisului din ultimii 15 ani.
Semifinalele de Barcelona, Schwartzman - Carreno-Busta și Alcaraz - De Minaur sunt pe Eurosport 2 și Eurosport Player de la ora 14.30.
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
23/05/2022 LA 13:39
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
23/05/2022 LA 11:28