Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrey Rublev și-a ieșit din minți la Barcelona! Rusul, contraperfomanță unică în ultimii 6 ani

Nicu Savin

Actualizat 16/04/2024 la 18:40 GMT+3

Andrey Rublev este în cădere liberă de câteva săptămâni, mai exact de la descalificarea primită în semifinala cu Alexander Bublik de la Dubai. Astăzi, rusul a pierdut în fața lui Brandon Nakashima în primul tur al turneului ATP 500 de la Barcelona. Odată cu acest succes, Rublev a bifat o contraperformanță unică în ultimii 6 ani.

Andrey Rublev

Credit imagine: Eurosport

Andrey Rublev nu reușește să-și revină din punct de vedere psihic după controversatul moment al descalificării sale de la Dubai, în timpul semifinalei cu Alexander Bublik. Deși a trecut o lună și jumătate de la acel episod, rusul pare că a intrat într-o vrie din care pur și simplu nu poate ieși.
După descalificarea de la Dubai, Rublev a mai câștigat un singur meci în circuit, cel cu Andy Murray de la Indian Wells, turneu la care a fost învins ulterior de Jiri Lehecka. Mai apoi, Rublev a pierdut în primul meci pe care l-a jucat la Miami, contra lui Thomas Machac, iar săptămâna trecută a fost învins de Alexei Popyrin în turul doi de la Monte Carlo (Rublev a avut prim tur liber), turneu la care era campion en-titre.
Astăzi, rusul clasat pe locul 8 ATP a suferit o nouă decepție uriașă, cedând în primul tur de la Barcelona în fața americanului Brandon Nakashima, un jucător care nu e nici pe departe un specialist al zgurii. Nakashima s-a impus în minim de seturi, scor 6-4, 7-6, fiind jucătorul mai eficient în momentele cheie ale partidei.

Andrey Rublev, în cădere liberă! Rusul, la al 3-lea turneu la rând în care pierde în primul meci

De mai multe ori pe parcursul meciului, Rublev și-a ieșit din minți, dovedind încă o dată că nu se poate controla deloc atunci când începe să se enerveze. După punctul final al meciului, rusul și-a făcut praf racheta și abia apoi s-a dus să-și felicite adversarul.
Odată cu eșecul de azi, Rublev a bifat o contraperformanță unică în ultimii 6 ani, aceea de a pierde la 3 turnee la rând în primul meci pe care îl joacă. În vara lui 2018, Rublev ceda în primul tur la 5 competiții consecutive: Rogers Cup, Cincinnati, Winston - Salem, US Open și Sankt Petersburg.
Dacă pentru Rublev eșecul de azi este greu de digerat, pentru Nakashima victoria este una mare. Până azi, americanul nu mai câștigase niciun meci contra unui jucător de top 10 ATP pe zgură. Ajuns pe locul 87 în lume, Nakashima a suferit mult în ultima perioadă din cauza accidentărilor, dar se pare că și-a revenit din punct de vedere fizic și e gata să-și reînceapă ascensiunea în circuitul ATP. Vârsta e de partea sa, pentru că are numai 22 de ani.
Pentru un loc în optimile turneului de la Barcelona, Nakashima se va duela cu învingătorul partidei Tomas Martin Etcheverry - Nick Hardt.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo