Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionul en-titre, eliminat de la Monte Carlo! Premieră după 8 ani la Mastersul din Principat

Nicu Savin

Publicat 10/04/2024 la 14:38 GMT+3

A 4-a zis de concurs de la Mastersul de la Monte Carlo a început cu o surpriză. Andrey Rublev, campionul de anul trecut, a fost învins în două seturi de Alexei Popyrin, scor 4-6, 4-6. Pentru prima dată după 8 ani, campionul en-titre părăsește competiția din Principat în primul meci.

Andrey Rublev (Monte Carlo 2023)

Credit imagine: Getty Images

Andrey Rublev este în cădere liberă de la incidentul nefericit de la Dubai, când a fost descalificat în semifinala cu Bublik. De atunci, rusul a mai câștigat un singur meci în circuit, cel cu Andry Murray de la Indian Wells. Ulterior, a fost învins Jiri Lehecka la turneul din California, iar la Miami a pierdut la prima apariție pe teren, contra lui Thomas Machac.
Al 6-lea jucător al lumii a început cum nu se poate mai rău și sezonul de zgură, fiind învins în turul secund al Mastersului de la Monte Carlo de Alexei Popyrin. Rublev a cedat în minim de seturi, scor 4-6, 4-6 și a atins un minim pentru cariera sa în ultimii 6 ani. În 2018 s-a întâmplat ultima dată ca rusul să câștige un singur meci în primele 3 turnee de 1000 de puncte ale unui sezon.
Eșecul lui Rublev marchează o premieră în ultimii 8 ani pentru competiția din Principat. În 2016 a fost ultima dată când campionul en-titre a părăsit competiția din primul meci. Novak Djokovic era atunci eroul negativ, sârbul, campion în 2015, fiind învins în turul secund de Jiri Vesely.

Andrey Rublev, out de la Monte Carlo

Dacă pentru Rublev eșecul de azi este o continuare a "alunecării" începute la Dubai, pentru Popyrin victoria de azi este o performanță notabilă. A fost abia al 6-lea succes al australianului contra unui jucător de top 10 ATP, iar sportivul de la Antipozi s-a calificat abia pentru a 5-a oară în carieră în optimile unui turneu Masters.
Pentru un loc în sferturi, Popyrin se va duela cu al său conațional Alex De Minaur, care a revenit de la 0-1 la seturi și l-a învins pe Tallon Griekspoor (2-6, 6-2, 6-3). "Demonul" care a ajuns la un bilanț de 21 de victorii și 6 înfrângeri în 2024 va juca în premieră în optimile de la Monte Carlo.
Cei doi australieni au fost adversari numai de două ori în carieră: De Minaur s-a impus în două seturi la Brisbane 2019, iar Popyrin și-a luat revanșa doi ani mai târziu, la Mastersul de la Paris.
Alte rezultate finale din turul 2 de la Monte Carlo
  • Lorenzo Sonego - Felix Auger-Aliassime 6-4, 7-5
  • Karen Khachanov - Francisco Cerundolo 4-6, 6-3, 6-3
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo