Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal și-a călcat pe principii ca să joace la Barcelona: "E contrar filosofiei mele de joc!" Dezvăluirea lui Rafa

Irina Aldea

Publicat 18/04/2024 la 16:18 GMT+3

Rafael Nadal a jucat la Barcelona, dar a fost eliminat încă din turul al doilea. "Matadorul" a declarat după meci că a jucat "contrar filosofiei sale de joc".

Rafa Nadal, OUT de la Barcelona! Rafa nu a rezistat decât un set cu Alex de Minaur

Rafael Nadal, fost număr 1 mondial, în prezent pe locul 644, a fost eliminat miercuri, în turul al doilea al turneului ATP 500 de la Barcelona, dotat cu premii totale de 2.782.960 de euro, după ce a cedat în minimum de seturi, 7-5, 6-1, în faţa australianului Alex De Minaur (11 ATP, favorit nr. 4).
De Minaur s-a impus la capătul unei partide de aproape două ore, în care a reuşit doi aşi şi a comis trei duble greşeli, spaniolul făcând o singură dublă greşeală şi neavând vreun as. Aşa cum se ştie, luni, în primul tur, Nadal, la primul său meci oficial după mai bine de trei luni, îl învinsese pe italianul Flavio Cobolli în două seturi, 6-2, 6-3.
CITEȘTE ȘI:

Nadal și-a călcat pe principii ca să joace la Barcelona. Dezvăluirea lui Rafa

În timpul apariției sale la conferința de presă de ieri, după înfrângerea suferită în fața lui Alex De Minaur, Rafael Nadal a discutat pe marginea mai multor subiecte. Într-adevăr, după ce a lăsat să se înțeleagă că acest sezon 2024 va fi ultimul din cariera sa și a declarat că este gata să "moară" pentru a juca la Roland Garros, campionul spaniol a recunoscut că nu a dat totul la Barcelona, ceea ce nu este chiar stilul său.
"A fost important pentru mine să pot juca. Pur și simplu să pot juca pe acest teren pe care îl iubesc atât de mult. Am reușit să o fac, însă fără să îmi asum prea multe riscuri. Este un pic contrar filozofiei mele și conceptului meu de sport, care este să dai totul. Simplul fapt de a putea juca este deja mult. Pe de altă parte, mi-am dat ocazia să progresez și sper să ajung la Madrid în condiții mai bune", a recunoscut Nadal. Ulterior, spaniolul a explicat la microfonul Teledeporte că nu a vrut să își asume niciun risc în partida cu australianul: "Am jucat cu frâna de mână trasă. I-am spus echipei mele că nu pot sta pe teren mai mult de două ore și jumătate la intensitate mare".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo