Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, discurs realist, după eșecul de la Barcelona! Ibericul are un plan clar și se ține de el

Nicu Savin

Publicat 17/04/2024 la 20:30 GMT+3

Rafa Nadal a fost eliminat de Alex De Minaur în turul secund al turneului ATP 500 de la Barcelona, iar la final a recunoscut că încă nu are nivelul de a se bate de la egal la egal cu jucători de top în meciuri lungi. "Matadorul" a spus că în acest moment scopul său e să se mențină sănătos și să intensifice antrenamentele și mai apoi să-și propună să obțină și rezultate.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafa Nadal este cel mai bun jucător pe zgură din istoria tenisului, dar trecutul său glorios pe cea mai lentă suprafață nu l-a ajutat prea mult la revenirea în circuit. La Barcelona, ibericul a trecut în primul tur de Flavio Cobolli, dar a clacat în momentul când a avut în față un jucător de top cum e Alex De Minaur.
Contra australianului, Rafa a stat în meci doar până la 5-5 în primul set, după care a mai câștigat numai un game, pierzând în final cu 5-7, 1-6, după aproape două ore de joc. Rezultatul e unul cât se poate de logic în contextul în care Rafa a jucat abia al doilea turneu în acest an (primul pe zgură de la Roland Garros 2022), iar De Minaur e în forma vieții sale, chiar dacă zgura nu este suprafața sa favorită.
La finalul partidei, Rafa a avut un discurs echilibrat, subliniind că nu s-a gândit în niciun moment la ce rezultat va obține la Barcelona și că principalul său scop era să iasă sănătos din acest turneu. "Matadorul" a reușit acest lucru și a insistat că părăsește turneul pe care l-a câștigat de 12 ori cu sentimentele pozitive și cu speranțe pentru ceea ce urmează.

Rafa Nadal, după eșecul de la Barcelona: "Astăzi îmi este greu să fiu competitiv într-un meci de 2-3 ore"

Rafa a adăugat că următorul pas pentru el este să intensifice antrenamentele în săptămâna care urmează, astfel încât la Madrid să se poată vedea un plus, pentru că în acest moment e clar că nu poate lupta de la egal la egal cu jucătorii de top, cel puțin nu într-un meci de peste două ore.
"Am jucat acest turneu de parcă ar fi fost ultima oară. Sentimentele mele pe teren au fost bune. După cum am spus când am venit, principalul meu scop nu a fost să câștig, ci să ies sănătos din turneu. După ce am pierdut primul set, meciul s-a terminat. Mi-a plăcut foarte mult să joc aici, unde am câștigat de 12 ori, nu pot decât să mulțumesc tuturor pentru tratamentul primit. Eu îmi voi continua drumul și turneul va continua. Am avut norocul să-mi scriu povestea aici.
Acum obiectivul este să acumulez sesiuni de antrenament și să mă simt mai confortabil în fiecare zi. Săptămâna viitoare începeturneul de la Madrid, unde sper să fim puțin mai pregătit. Astăzi îmi este greu să fiu competitiv într-un meci de 2-3 ore.", a spus Nadal, citat de .
Pentru Nadal, marele obiectiv în acest an este să ajungă într-o formă cât mai bună la Roland Garros și la Jocurile Olimpice, dacă va primi acceptul să joace acoloo. Timp ar avea să progreseze până la al doilea Grand Slam al anului, dar totul depinde de cum va răspunde corpul său în momentul în care va fi solicitat mai mult. Dacă va fi sănătos, Rafa are argumente să spere că poate face o figură frumoasă la Paris.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo