Holger Rune este noul campion al turneului de la Munchen, danezul câștigând astfel primul său titlu ATP din carieră. În finala competiției, sportivul de pe locul 70 ATP a beneficiat de retragerea lui Botic Van De Zandschulp, care a renunțat în primul set, la scorul de 3-4, din cauza unei accidentări.
Rune, care a împlinit vineri 19 ani, a cucerit astfel trofeul, devenind al treilea cel mai tânăr campion de la Munchen în era Open. De-a lungul competiției, danezul i-a învins, printre alții, pe Alexander Zverev, scor 3-6, 2-6, și Oscar Otte, scor 6-4, 6-4.
În urma succesului de la Munchen, danezul a primit un premiu de circa 81.000 de euro, 250 de puncte ATP, un costum tradițional bavarez și un BMW i4 M50, pe care pentru moment nu îl va putea conduce pentru că nu deține un permis.
Australian Open
Australian Open | Debut de vis pentru puștiul-minune al tenisului spaniol
09/02/2021 LA 02:38
Citește și:

Mesajul lui Holger Rune după succesul de la Munchen

După primul său titlu ATP, Holger Rune s-a arătat extrem de bucuros. Danezul a postat un mesaj pe rețelele de socializare prin care le-a mulțumit organizatorilor și a menționat că și-ar fi dorit ca finala să se desfășoare altfel.
"Cu adevărat bucuros că am câștigat primul meu titlu ATP! Din păcate, nu așa cum aș vrut. Dar este momentul culminant al multor ani de muncă. E doar începutul... Mulțumesc pentru această săptămână!", a scris sportivul în vârstă de 19 ani.
Roland Garros
Andy Murray nu va juca la Roland Garros! Scoțianul se pregătește pentru sezonul de iarbă
ACUM 8 MINUTE