Alexander Zverev și-a îndeplinit obiectivul. Jucătorul de pe locul 4 mondial l-a învins pe Andy Murray (121 ATP) în turul al treilea al turneului ATP Masters 1000 de la Indian Wells cu scorul de 6-4, 7-6(4). Aceasta a fost prima victorie pentru german în întâlnirile directe cu Andy Murray, jucătorul scoțian fiind singurul din "The Big 4" pe care Zverev nu l-a mai învins până acum.

Indian Wells : Rezumatul meciului câștigat de Zverev, în două seturi, în fața lui Murray

Diriyah Tennis Cup
Alexander Zverev a revenit cu succes pe teren! Germanul l-a învins pe Thiem la Diriyah Cup
IERI LA 15:40

Andy Murray, nemulțumit de prestația sa în partida cu Zverev

După partidă, Andy Murray a vorbit despre înfrângerea din turul al treilea în fața medaliatului cu aur de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acesta fiind dezamăgit de prestația sa:
"Nu cred că am jucat prea bine astăzi. Au fost multe greșeli. Au fost și câteva lucruri pozitive combinate cu multe lucruri negative. Mi-a lipsit consistența. Nu a fost nimic la mijloc, au fost momente bune și momente slabe. Nu aș cataloga drept un joc bun o astfel de prestație.
Nu iau cele mai bune decizii în momente importante. Sunt momente în care aveam un avantaj, dar anul acesta nu am profitat de ele. Sunt dezamăgit din această cauză. Lucrul pozitiv din acest meci este că am avut din nou oportunități bune. Nu cred că am făcut un meci bun, dar am avut aceste șanse, ceea ce este un lucru bun. Dar sunt dezamăgit pentru că mi-am dorit să câștig aceste meciuri. Nu am prea făcut-o în ultimele luni", a declarat Andy Murray la finalul partidei.
Din luna februarie, atunci când a participat la un turneu challenger în Italia, Andy Murray nu a reușit să obțină mai mult de două victorii la rând.
În schimb, Alexander Zverev se va pregăti de optimile de finală, acolo unde îl va întâlni pe Gael Monfils (18 ATP). Francezul a ajuns în această fază a competiției care se desfășoară în California după ce în turul al treilea a trecut de Kevin Anderson (69 ATP), scor 7-5, 6-2. La fel ca în cazul partidei cu Murray, Zverev caută prima victorie în fața lui Monfils, după ce cei doi s-au întâlnit de trei ori, de fiecare dată cu Monfils câștigător. Cu toate acestea, cele trei partide au avut loc în perioada 2015-2016, atunci când Zverev se afla la începutul carierei.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
29/11/2022 LA 11:22