Finalistul din acest an de la Wimbledon s-a calificat în turul al treilea al turneului ATP Masters 100 de la Indian Wells. Matteo Berrettini (7 ATP) l-a învins pe Alejandro Tabilo (184 ATP), scor 6-4, 7-5, în urma unei partide care a durat puțin peste o oră și jumătate. Victoria în fața jucătorului din Chile a reprezentat și prima victorie la turneul din California pentru italian, care se află la a treia prezență pe tabloul principal de la Indian Wells.
La conferința de presă, italianul în vârstă de 25 de ani a vorbit și despre șansele sale de calificare la Turneul Campionilor, eveniment ce se va disputa din acest an în țara sa, la Torino. În acest moment, el se află pe locul 6 în cursa pentru Torino, în spatele lui Andrey Rublev, care se află pe locul 5:
"Este probabil cea mai mare realizare a finalului de sezon. Evident, mai este și turneul pe care îl joc aici (n.r. Indian Wells) și mai sunt câteva destul de importante la care voi juca în perioada următoare. Va fi un mod frumos în care să închei sezonul, nu mă așteptam la acest lucru la începutul anului.
Laver Cup
"The Big 4" se reunește la Laver Cup; locul 1 ATP + Turneul Campionilor. Ce se mai joacă în 2022
13/09/2022 LA 15:01
Am fost și la Turneul Campionilor la Londra și știu cât de grozav este să fii acolo. Acum fiind în Italia va fi foarte bine pentru fani, pentru tenis în general. Sper să ajung să joc acolo", a spus Matteo Berrettini.
În turul următor de la Indian Wells, finalistul din acest an de la Wimbledon îl va întâlni pe Taylor Fritz (39 ATP).

Jannik Sinner, un alt italian cu șanse la Turneul Campionilor

Matteo Berrettini nu este singurul italian cu șanse de calificare la Turneul Campionilor de la Torino. Tânărul Jannik Sinner (14 ATP), în vârstă de 20 de ani, se află și el în lupta pentru un loc la turneul din luna noiembrie.
Calificat și el în turul al treilea, după ce l-a învins pe John Millman (58 ATP), scor 6-2, 6-2, Sinner se află în acest moment pe locul 9 în cursa pentru Torino, la doar o poziție de calificare, deoarece Rafael Nadal, ocupantul locului 7, va reveni în circuit la începutul anului viitor. În conferința sa de presă, Matteo Berrettini a vorbit și despre posibilitatea ca Sinner să fie prezent la Torino:
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3234960.jpg
"Cred că ar însemna enorm pentru toată lumea din Italia. Pentru Jannik în mod special. Este foarte tânăr și deja se luptă pentru asta, e o nebunie. Cred că va fi frumos pentru fani, mai ales că suntem doi jucători total diferiți. Cred că per total arată că tenisul italian este sănătos și că sunt mulți jucători vin din urmă", a mai declarat Berrettini.
Până în acest moment, Novak Djokovici, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev au obținut calificarea la Turneul Campionilor de la Torino.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
US Open
US Open, ziua 9 | Khachanov - Ruud și Garcia - Jabeur, primele semifinale de la New York
06/09/2022 LA 12:27
US Open
US Open, ziua 7 | Jabeur. Kyrgios, Gauff, în sferturi! Medvedev, învins clar
05/09/2022 LA 05:29