Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zverev, primul finalist la Roma! Germanul a oprit "furtuna" Tabilo și va lupta pentru titlu la Foro Italico

Irina Aldea

Publicat 17/05/2024 la 19:09 GMT+3

Alexander Zverev s-a calificat în prima lui finală din 2024 după ce l-a învins în trei seturi pe Alejandro Tabilo revenind de la 0-1 la seturi. Germanul va lupta duminică pentru al doilea său titlu la Foro Italico.

Alexander Zverev à Rome en 2024

Credit imagine: Getty Images

Alexander Zverev, al cincilea jucător al lumii, s-a calificat vineri în prima lui finală din 2024, la Roma, după ce l-a învins pe capul de serie numărul 29, Alejandro Tabilo, revenind de la 0-1 la seturi. Germanul s-a impus cu scorul de 1-6, 7-6 (4), 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 19 minute de joc. Aceasta a fost prima întâlnire directă dintre Zverev și Tabilo. Pentru Zverev, finala de duminică va fi a 11-a din turneu Masters 1000 din carieră, la egalitate cu Boris Becker.
În primul set al întâlnirii, Tabilo l-a exasperat pe Zverev, care nu a găsit nicio soluție pentru jocul excelent arătat de chilian. Cu două break-uri obținute de Tabilo, setul inaugural s-a încheiat rapid, după 32 de minute de joc. În a doua parte a meciului de pe Campo Centrale, germanul și-a ridicat considerabil nivelul și i-a oferit adversarului o replică decentă, ducând setul în decisiv și câștigând acolo cu 7-4, revenind de la 0-2.
CITEȘTE ȘI:

Alexander Zverev e primul finalist la Roma! Germanul, revenire spectaculoasă cu Alejandro Tabilo

În setul decisiv, Alexander Zverev a pus presiune încă de la început și a reușit să-i ia chilianului două break-uri pentru a se impune în penultimul act la Foro Italico. Alexander Zverev a cucerit titlul la Roma în 2017 învingându-l pe Djokovic în minimum de seturi, iar în 2018 a ajuns din nou în ultimul act, dar a pierdut cu Rafael Nadal.
În marea finală de duminică, Alexander Zverev ar putea așadar câștiga al doilea său titlu la Roma și poate da peste un alt chilian, Nicolas Jarry, favorit numărul 24, dacă acesta din urmă trece în semifinale de capul de serie numărul 14, Tommy Paul. În orice caz, Alexander Zverev va fi marele favorit să câștige trofeul la Foro Italico, luând o poziție interesantă înaintea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo