Rafael Nadal s-a calificat în a patra finală a sezonului. Campionul de la Australian Open l-a învins în semifinalele turneului de la Indian Wells pe tânărul Carlos Alcaraz, scor 6-4, 4-6, 6-3, la capătul unei partide care a durat 3 ore și 12 minute.

Taylor Fritz a produs surpriza, l-a eliminat pe Rublev (7-5, 6-4) și e în finala de la Indian Wells

În timpul partidei, cei doi jucători au avut probleme din cauza vântului și a nisipului. Mai multe prosoape au zburat, iar copiii de mingi au avut o misiune dificilă. În ciuda partidei extrem de echilibrate, cei doi jucători au avut timp și de zâmbete.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
În setul al doilea, vântul a pus din nou probleme, iar sticlele lui Rafael Nadal au fost la un pas de a fi doborâte. Campionul spaniol este cunoscut pentru superstițiile sale, printre care și așezarea cu grijă a sticlelor de apă, iar în momentul în care vântul era să doboare sticlele, cei 10 mii de spectatori, Carlos Alcaraz și Rafael Nadal au început să râdă.
Citește și:

Rafael Nadal a prefațat finala cu Taylor Fritz de la Indian Wells

În ultimul act de la Indian Wells, Rafael Nadal îl va întâlni pe Taylor Fritz. Jucătorul american l-a învins în semifinale pe Andrey Rublev, scor 7-5, 6-4. Spaniolul consideră irelevantă ultima întâlnire dintre cei doi, atunci când l-a învins pe Fritz la Acapulco în 2020:
"Este un jucător grozav. A avut un meci super agresiv împotriva unui jucător dificil, precum Rublev, care vine după două turnee la rând câștigate. Cred că a jucat cu multă determinare, foarte agresiv. Am văzut o parte a meciului, a jucat foarte bine.
Au fost circumstanțe diferite, momente diferite ale carierelor noastre (n.r. la Acapulco 2020). Când meciurile au loc într-o perioadă scurtă de timp, poate îți poți face o idee, dar s-a întâmplat acum doi ani, s-au schimbat multe lucruri în viețile noastre, în carierele noastre. Probabil amândoi suntem diferiți, nu cred că are vreun impact. Sunt pregătit să întâlnesc un adversar foarte puternic, joacă cu foarte multă încredere și a jucat foarte bine în acest început de sezon, așa că va fi dificil", a mai spus Nadal.
Rafael Nadal a ajuns la 20 de partide câștigate în acest sezon, fiind abia al doilea jucător din istorie care câștigă primele 20 de partide ale sezonului, după Novak Djokovic. La noapte, Rafael Nadal va lupta pentru al patrulea titlu al sezonului, după ce s-a mai impus în acest an la Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco.
Finala Indian Wells dintre Rafael Nadal și Taylor Fritz este în această noapte de la ora 0:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44