Rafael Nadal l-a învins noaptea trecută pe Carlos Alcaraz, scor 6-4, 4-6, 6-3 și s-a calificat în finala turneului ATP Master 1000 de la Indian Wells. După un meci foarte echilibrat de peste trei ore, Nadal a fost deranjat de condițiile din timpul partidei. O furtună de nisip le-a pus probleme atât celor doi jucători, cât și copiilor de mingi care au încercat în mai multe rânduri să oprească prosoapele sau sticle de apă din cauza vântului puternic.
"Problema în tenis este că nu avem o regulă pentru asta. Nu există o regulă pentru vânt, dar mie îmi place să joc de multe ori cu vântul deoarece este o provocare pentru mine. Este ca și cum ai juca gol cu mult vânt. Știi că vei face greșeli, nivelul nu va fi ridicat tot timpul, dar vei încerca să găsești tot timpul soluții.
Singurul lucru care nu îmi place este când trebuie să ne oprimi tot timpul din cauza ploii, când se mișcă fileul, când zboară prosoapele. Este de nejucat pentru mine. Alt lucru dificil în opinia mea a fost nisipul. Furtuna de nisip nu a fost doar despre vânt, era foarte dificil pentru că am început să simt nisipul în ochi. Chiar cred că acest lucru ar trebui reglementat în sportul nostru și adăugat în regulament", a declarat Rafael Nadal la finalul meciului.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 2 ORE

Rafa Nadal, victorie spectaculoasă cu Alcaraz! "Matadorul" s-a calificat în finală la Indian Wells

Citește și:

Rafael Nadal a prefațat finala cu Taylor Fritz de la Indian Wells

În ultimul act de la Indian Wells, Rafael Nadal îl va întâlni pe Taylor Fritz. Jucătorul american l-a învins în semifinale pe Andrey Rublev, scor 7-5, 6-4. Spaniolul consideră irelevantă ultima întâlnire dintre cei doi, atunci când l-a învins pe Fritz la Acapulco în 2020:
"Este un jucător grozav. A avut un meci super agresiv împotriva unui jucător dificil, precum Rublev, care vine după două turnee la rând câștigate. Cred că a jucat cu multă determinare, foarte agresiv. Am văzut o parte a meciului, a jucat foarte bine.
Au fost circumstanțe diferite, momente diferite ale carierelor noastre (n.r. la Acapulco 2020). Când meciurile au loc într-o perioadă scurtă de timp, poate îți poți face o idee, dar s-a întâmplat acum doi ani, s-au schimbat multe lucruri în viețile noastre, în carierele noastre. Probabil amândoi suntem diferiți, nu cred că are vreun impact. Sunt pregătit să întâlnesc un adversar foarte puternic, joacă cu foarte multă încredere și a jucat foarte bine în acest început de sezon, așa că va fi dificil", a mai spus Nadal.

Taylor Fritz a produs surpriza, l-a eliminat pe Rublev (7-5, 6-4) și e în finala de la Indian Wells

Rafael Nadal a ajuns la 20 de partide câștigate în acest sezon, fiind abia al doilea jucător din istorie care câștigă primele 20 de partide ale sezonului, după Novak Djokovic. La noapte, Rafael Nadal va lupta pentru al patrulea titlu al sezonului, după ce s-a mai impus în acest an la Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco.
Finala Indian Wells dintre Rafael Nadal și Taylor Fritz este în această noapte de la ora 0:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
IERI LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44