Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, OUT de la Indian Wells și Miami! Sârbul a sperat până în ultima clipă că va putea juca în SUA

Bianca Dumitru

Actualizat 10/03/2022 la 07:05 GMT+2

După ce a fost expulzat din Australia înainte de startul primului turneu de Grand Slam al anului, Novak Djokovic a aflat că nu va putea juca nici la Indian Wells și Miami. Sârbul a anunțat pe contul său de Instagram că nu i s-a dat voie să călătorească în Statele Unite ale Americii.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic se confruntă cu o problemă similară cu cea de la Australian Open, acolo unde a fost în cele din urmă expulzat, deși fusese pe tabloul de concurs, după ce organizatorii îi acordaseră o dispensă. Ca atare, fostul lider mondial a fost și tras la sorți la Indian Wells, deși prezența lui la turneu nu era sigură.
"Novak Djokovic este pe lista de start și, ca atare, numele lui a fost introdus la tragerea la sorți de azi. Suntem în prezent în legătură cu echipa sa, dar nu s-a stabilit încă dacă va participa la competiție, rămânând de stabilit dacă poate obține aprobarea CDC pentru a intra în țară", au anunțat organizatorii Indian Wells.
Cu mai puțin de 24 de ore înainte de startul competiției, Djokovic a anunțat pe rețelele de socializare că nu i s-a dat voie să călătorească în Statele Unite ale Americii, astfel că nu va putea participa la turneele programate în această perioadă, Indian Wells și Miami. Fostul lider mondial le-a urat succes colegilor săi care se vor afla în lupta pentru trofee.
"Deși am fost inclus automat în tragerile la sorți de la Indian Wells și Miami, știam că va fi puțin probabil să pot călători. CDC a confirmat că reglementările nu se vor schimba, așa că nu voi putea juca în SUA. Mult succes celor care joacă la aceste turnee grozave", a fost mesajul lui Novak Djokovic.
Citește și:

NOVAK DJOKOVIC ERA PRINCIPALUL FAVORIT AL BOOKMAKER-ILOR LA INDIAN WELLS

Dacă ar fi fost acceptat în cele din urmă pe tabloul de la Indian Wells, sârbul nu ar fi avut o misiune ușoară, dar era văzut de bookmaker-i cu cele mai mari șanse să cucerească titlul. Andy Murray i-ar fi putut fi adversar în turul 3, pe sfertul său fiind și alți jucători periculoși, în frunte cu Rublev și Hurkacz.
Într-un eventual penultim act, Djokovic ar fi putut să îl întâlnească pe Alexander Zverev, care a scăpat de suspendarea ATP după gestul de la Acapulco, fiind într-o perioadă de probațiune de un an.
Novak Djokovic are 5 titluri la Indian Wells, ultimul cucerit în 2016, când a trecut cu 6-2, 6-0 de Milos Raonic. Anterior, în 2014 și 2015, sârbul se impusese în finale de colecție, ajunse în decisiv, contra lui Roger Federer.
Turneul ATP de la Indian Wells vă este oferit în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo