Cap de serie numărul 7 pe tabloul de simplu masculin, Andrey Rublev a obținut vineri seară calificarea în prima lui semifinală la Indian Wells și a patra a carierei într-un turneu Masters 1000. Rusul în vârstă de 24 de ani a trecut în sferturile de finală de Grigor Dimitrov, favoritul numărul 33, cu scorul de 7-5, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 32 de minute de joc.

Rezumatul meciului Andrey Rublev - Grigor Dimitrov, din sferturile Indian Wells. Victorie pentru rus

În continuare, pentru un loc în marea finală de duminică, de pe Eurosport 2, Rublev se va duela cu favoritul gazdelor, Taylor Fritz, cap de serie numărul 20. Americanul a trecut în sferturi de sârbul Miomir Kecmanovic, cu scorul de 7-6 (5), 3-6, 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore de joc. După ce s-a calificat în semifinale, Rublev a fost întrebat despre războiul din Ucraina și deși nu a menționat numele președintelui Rusiei, Andrey a oferit declarații complexe despre ce se întâmplă în țara vecină.
Tenis
Rafael Nadal, prima reacție după interzicerea rușilor la Wimbledon! "Mi-aș dori să nu fie așa"
01/05/2022 LA 19:52
CITEȘTE ȘI:

Andrey Rublev, indignat de modul în care politica influențează sportul

"Ce se întâmplă în Ucraina este teribil, mă simt groaznic când mă gândesc. De aceea sportul trebuie să fie un exemplu pentru toată lumea: trebuie să fim uniți cu toții, trebuie să gândim în afara spectrului politic, să fim exemple în cadrul sportului. Dacă am reuși asta, cred că ar fi un mesaj foarte bun pentru o lume mai bună", a spus Rublev la conferința de presă.
De asemenea, rusul a fost întrebat și despre posibila interzicere a sa și a celorlalți tenismeni ruși de la Wimbledon: "Suntem atleți și vrem să concurăm. Asta ne dorim. Am sacrificat în viețile noastre atât de multe lucruri. Cred că politica nu are ce căuta în sport. Toată lumea spune asta, dar în final tot nu se întâmplă. Doar așa putem să facem un pas uriaș în față, să nu mai amestecăm lucrurile", a spus Rublev.
Tenis
Federer și Nadal, puși la zid de Andrey Rublev! Rusul cere răspunsuri: "Nu-mi explic de ce fac asta"
01/05/2022 LA 09:32
Serbia Open
Cum a explicat Djokovic evoluția slabă din setul 3 al finalei de la Belgrad! "Este îngrijorător"
25/04/2022 LA 08:52