Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rublev, indignat de cum sunt tratați rușii în tenis, după invazia rusească din Ucraina: "Să nu amestecăm lucrurile"

Irina Aldea

Publicat 19/03/2022 la 02:54 GMT+2

Andrey Rublev a obținut vineri seară calificarea în prima lui semifinală la Indian Wells, după ce l-a învins pe Grigor Dimitrov. După meci, în mod inevitabil, rusul a fost întrebat despre războiul din Ucraina.

Andrey Rublev

Credit imagine: Getty Images

Cap de serie numărul 7 pe tabloul de simplu masculin, Andrey Rublev a obținut vineri seară calificarea în prima lui semifinală la Indian Wells și a patra a carierei într-un turneu Masters 1000. Rusul în vârstă de 24 de ani a trecut în sferturile de finală de Grigor Dimitrov, favoritul numărul 33, cu scorul de 7-5, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 32 de minute de joc.
picture

Rezumatul meciului Andrey Rublev - Grigor Dimitrov, din sferturile Indian Wells. Victorie pentru rus

În continuare, pentru un loc în marea finală de duminică, de pe Eurosport 2, Rublev se va duela cu favoritul gazdelor, Taylor Fritz, cap de serie numărul 20. Americanul a trecut în sferturi de sârbul Miomir Kecmanovic, cu scorul de 7-6 (5), 3-6, 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore de joc. După ce s-a calificat în semifinale, Rublev a fost întrebat despre războiul din Ucraina și deși nu a menționat numele președintelui Rusiei, Andrey a oferit declarații complexe despre ce se întâmplă în țara vecină.
CITEȘTE ȘI:

Andrey Rublev, indignat de modul în care politica influențează sportul

"Ce se întâmplă în Ucraina este teribil, mă simt groaznic când mă gândesc. De aceea sportul trebuie să fie un exemplu pentru toată lumea: trebuie să fim uniți cu toții, trebuie să gândim în afara spectrului politic, să fim exemple în cadrul sportului. Dacă am reuși asta, cred că ar fi un mesaj foarte bun pentru o lume mai bună", a spus Rublev la conferința de presă.
De asemenea, rusul a fost întrebat și despre posibila interzicere a sa și a celorlalți tenismeni ruși de la Wimbledon: "Suntem atleți și vrem să concurăm. Asta ne dorim. Am sacrificat în viețile noastre atât de multe lucruri. Cred că politica nu are ce căuta în sport. Toată lumea spune asta, dar în final tot nu se întâmplă. Doar așa putem să facem un pas uriaș în față, să nu mai amestecăm lucrurile", a spus Rublev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo