Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, revenire din "infern" după 209 zile! Ibericul, pe urmele lui Djokovic și Becker la Indian Wells

Irina Aldea

Actualizat 17/03/2024 la 11:28 GMT+2

Carlos Alcaraz a pus duminică dimineață capăt remarcabilei serii de 16 victorii a lui Jannik Sinner în 2024 cu un triumf uimitor în semifinalele de la Indian Wells, ajungând în prima sa finală după 209 zile. Mai mult decât atât, ibericul a devenit al treilea jucător sub 21 de ani care ajunge în finala de la Indian Wells în doi ani consecutivi, după Djokovic și Becker.

Așa l-a învins Carlos Alcaraz pe Jannik Sinner în semifinalele Indian Wells, în 3 seturi

Carlos Alcaraz a revenit din "infern", ajungând în prima finală după o pauză de 209 zile. Ibericul, campion en-titre la Indian Wells, a întrerupt în mod spectaculos seria impresionantă de victorii a lui Jannik Sinner după ce l-a învins cu scorul de 1-6, 6-3, 6-2, după două ore și 3 minute de joc. Acum, scorul întâlnirilor directe este 4-4.
După o întârziere de trei ore din cauza ploii, Jannik Sinner a dominat setul inaugural, câștigând patru game-uri la rând pentru a se impune cu 6-1. Cu toate acestea, Carlos Alcaraz a ripostat și și-a ținut nervii tari pentru a ajunge în prima lui finală după 209 zile, de la înfrângerea suferită în fața lui Novak Djokovic în finala Masters-ului de la Cincinnati de anul trecut. Dublul campion de Grand Slam își va continua la Indian Wells căutarea primului său titlu de la Wimbledon 2023 împotriva lui Daniil Medvedev.
Astfel, Carlos Alcaraz a pus capăt unei serii de 19 victorii consecutive a lui Jannik Sinner, care datează de anul trecut, și a oprit startul perfect de 16-0 al italianului în sezonul 2024. În plus, jucătorul de 20 de ani a pus capăt cu succes încercării lui Sinner de a-l înlocui pe locul 2 mondial.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz, revenire din "infern" după 209 zile! Ibericul, pe urmele lui Djokovic și Becker

Datorită victoriei obținute în fața lui Jannik Sinner, Carlos Alcaraz a devenit al treilea jucător sub 21 de ani care a ajuns în finala turneului de la Indian Wells în doi ani consecutivi, călcându-le pe urme legendarilor Boris Becker și Novak Djokovic. Alcaraz a avut un parcurs dominant până la primul său titlu la BNP Paribas Open în 2023, fără să cedeze niciun set pe parcurs. El a câștigat finala cu 6-3, 6-2 împotriva lui Daniil Medvedev.
Jucătorul de 20 de ani i-a mai învins pe Jannik Sinner (semifinală), Felix Auger-Aliassime (sferturi de finală), Jack Draper (retragere), Tallon Griekspoor și Thanasi Kokkinakis în drumul spre finală. La BNP Paribas Open 2024, Alcaraz, al doilea favorit, și-a început apărarea titlului împotriva lui Matteo Arnaldi, câștigând cu 6-7 (5), 6-0, 6-1, după ce a beneficiat de un prim tur liber. El i-a învins apoi pe Felix Auger-Aliassime, Fabian Marozsan și Alexander Zverev în minimum de seturi în drumul spre semifinale, unde a înregistrat în cele din urmă o victorie în fața campionului de la Australian Open, Jannik Sinner.
Această reușită l-a făcut pe dublul campion de Grand Slam să devină al treilea jucător sub 21 de ani, după Boris Becker (1987-88) și Novak Djokovic (2007-08), care ajunge în ani consecutivi în finala de simplu masculin la Indian Wells. Spaniolul îl va înfrunta acum pe Daniil Medvedev, al patrulea favorit, în finala de duminică, 17 martie. Becker a câștigat titlul la simplu la Indian Wells în 1987 și 1988, învingându-i în finală pe Stefan Edberg și, respectiv, Emilio Sanchez. La dublu, germanul a completat o tripletă de titluri cu partenerii Guy Forget (1988 și 1990) și Jakob Hlasek (1989).
Djokovic, pe de altă parte, a câștigat un număr record de cinci titluri la Indian Wells (2008, 2011, 2014, 2015, 2016). Recordul de titluri al sârbului este împărțit cu Roger Federer. Anul acesta, însă, jucătorul de 36 de ani a pierdut în turul al treilea în fața italianului Luca Nardi (lucky loser), scor 6-4, 3-6, 6-3.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo